De 34-jarige middenvelder van Racing Genk begint aan zijn zevende seizoen bij de Limburgers. Vorige week maandag leidde de nieuwe coach Peter Maes zijn eerste training bij de club. Het relaas van een goedgevulde dag.

22/06/2015

07:30 Tijd om op te staan. De eerste training van het nieuwe seizoen is altijd een fijn moment en ik ben dan ook snel uit bed. Samen met mijn vriendin Stephanie maak ik de tweeling wakker. Ik kan op de club ontbijten maar doe dat liever thuis, zo kan ik wat extra tijd met mijn gezin doorbrengen. Nadat ik een boterham gegeten heb maak ik me klaar om naar Genk te vertrekken.

08:10 Ik vertrek vanuit mijn woonplaats in Beringen naar het oefencomplex. Het is een half uurtje rijden, dus ik moet niet extreem vroeg vertrekken. Onderweg zet ik mijn twee zoontjes, Fausto en Maceo, af bij de onthaalmoeder.

08:45 Aankomst op de club. Sommige jongens zijn aan het ontbijten, maar ik deed dat thuis al. Er zijn veel nieuwe mensen en ik sla een babbeltje met hen. De meeste ploegmakkers heb ik lang niet meer gezien en dus praat ik wat bij. Aangezien het de eerste trainingsdag is ontbreekt een groot deel van de spelers nog.

09:45 Ik maak me rustig klaar voor de eerste training van de dag. De training start pas om 10.30 uur dus ik ben niet gehaast. Ik ga nog even naar de fitnessruimte om een beetje te stretchen en op te warmen.

10:30 Aanvang van de eerste training. Peter Maes spreekt ons even toe en daarna starten we met een bosloop van 40 minuten. Na de loopsessie trekken we naar de zaal, waar de gesloten training verdergaat.

12:15 De training zit erop en ik ga terug naar de kleedkamer. Ik neem een verfrissende douche en ga daarna naar de ontspanningszaal waar ik nog wat relax vooraleer we lunchen.

13:00 Zoals altijd lunch ik op de club, dat is verplicht. Vandaag hebben we de keuze tussen zalm met puree of kalkoen met rijst. Er is altijd een uitgebreid assortiment groentjes. Vandaag kies ik voor boontjes.

14:00 Na het middagmaal rust ik een beetje want straks staat de tweede training van de dag op het programma. In tegenstelling tot de eerste sessie is deze training wel open voor de fans en de pers.

14:30 Ik spring even binnen bij Jef, onze materiaalman. Hij bezorgt me mijn nieuwe spullen voor dit seizoen. Ik krijg onder andere loopschoenen, een voetbaltas en trainingspakken. Het is altijd fijn om een nieuwe outfit te krijgen.

15:00 Vooraleer de tweede training begint ga ik langs bij de kinesist van de club voor een massage. Ik vind het belangrijk om mijn spieren een beetje los te laten maken omdat ik al een training in de benen heb.

16:30 Start van de tweede oefensessie. Deze keer trainen we anderhalf uur op het veld. De sfeer zit goed maar er wordt hard gewerkt. De nieuwe coach legt er meteen de pees op.

18:00 De training is afgelopen en ik neem opnieuw een douche. Nadat ik gewassen ben bel ik even naar mijn vriendin Stephanie om te zeggen dat ik zo meteen naar huis vertrek.

18:20 Onderweg naar huis stop ik snel bij de supermarkt om eten te kopen voor vanavond. Nadat ik wat boodschappen gedaan heb, rijd ik door naar de onthaalmoeder om de kinderen op te halen.

19:00 Tijd voor het avondeten. Ik ben blij dat ik terug bij mijn gezin ben na een lange dag op de club.

19:20 De hongerige magen zijn gevuld en ik maak tijd om wat met mijn zoontjes te spelen. Fausto en Maceo zijn dolblij. Dat zijn de mooiste momenten die je als papa meemaakt.

20:30 Het is tijd voor de tweeling om te gaan slapen. Samen met mijn vriendin stop ik hen in bed. Nadien liggen Stephanie en ik nog wat in de zetel.

21:30 Ik kruip zelf ook onder de wol na een vermoeiende dag. Morgen staan er opnieuw twee trainingen op het programma. Na de vakantie moet ik terug wennen aan het dagelijkse ritme van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

DOOR MATTHIAS DE LANGHE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier