José Antonio Camacho, de nieuwe coach van Real Madrid, wil zijn vedetten laten zweten.

Als speler was JoséAntonioCamacho het prototype van de harde werker, maar om te slagen als coach van Real Madrid zal er meer nodig zijn. Gelukkig schuilt er onder de wat brute bast van Camacho een echte professional die perfect op de hoogte is van de laatste trends in voetballand. Hij houdt echter vast aan zijn principes en dat betekent dat het afgelopen is met het feesten en uitgaan tot in de vroege uurtjes bij de sterren van Real. En David Beckham zal wellicht ook twee keer moeten nadenken vooraleer hij nog eens met een privé-jet naar Londen vliegt.

Camacho heeft ook duidelijke ideeën over de ploeg waarmee hij straks opnieuw kampioen wil worden en de Champions League wil winnen : “Als er een nieuwe superster wordt aangeworven, zal er een andere moeten vertrekken.” Voorzitter FlorentinoPerez, die zich bij de socios mateloos populair maakte door elk jaar een absolute topper aan te werven, is dus verwittigd. Hij weet ook dat Camacho vriendschappen erg belangrijk vindt én dat een van de beste vrienden VicenteDelBosque is, de man die vorig seizoen de plaats moest ruimen voor CarlosQueiroz. Perez stelt dan ook alles in het werk om voor Del Bosque opnieuw een functie te vinden in de organisatie van de club.

Camacho maakte al duidelijk dat hij niet van tierlantijntjes houdt. Hij wil met een kern van drie doelmannen en twintig veldspelers werken die bereid zijn om elke week hun truitje nat te maken. Volgens de Spaanse pers zou Ronaldo slecht slapen sinds hij hoorde dat de nieuwe trainer er elke dag weer de zweep op wil leggen.

Real heeft zich intussen verdedigend versterkt met de Argentijn WalterSamuel van AS Roma, die in juli nog medische tests moet ondergaan. Voor andere transfers is het wachten tot na 11 juli. Op die dag kiezen de socios een nieuwe voorzitter en indien Florentino Perez niet wordt herkozen, is er niets dat garandeert dat de nieuwe sterke man even daadkrachtig nieuwe spelers zal aantrekken. De komst van Camacho leidde alvast ook tot het ontslag van sportief directeur JorgeValdano, die er een andere visie op nahoudt. Hij wordt vervangen door een andere coryfee van de ‘witten’ : Emilio Butraguño. (DDV)

LUDOVIC GIULY en HENRIK LARSSON hebben nu officieel getekend bij FC Barcelona. PATRICK KLUIVERT gaat wellicht naar Atletico Madrid. Het team uit de Spaanse hoofdstad heeft geen probleem met het transferbedrag van 1,8 miljoen euro, maar wil wel nog onderhandelen over het gevraagde jaarloon van 8 miljoen euro. MICHAEL REIZIGER heeft een aanbieding gekregen van Valencia, maar hij kan ook naar Middlesbrough. PEDRO MUNITIS, die weinig aan spelen toekomt bij Deportivo, zou eventueel kunnen terugkeren naar Santander, zijn club van herkomst. NACHO, een jonge speler van Malaga, tekende een contract voor drie jaar bij Levante, dat pas naar eerste klasse promoveerde. BERNARDOCORRADI en Stefano Fiore, ploegmaats bij Lazio, vertrekken allebei naar Valencia. ARANDA, een 24-jarige spits die door Villareal was verhuurd aan Albacete, stapt nu over naar FC Sevilla. VALENCIA eist een bedrag van 3,5 miljoen euro van zijn vroegere trainer RafaelBenítez omdat die eenzijdig zijn contract zou hebben verbroken. Benítez, die straks bij Liverpool aan de slag gaat, eist dan weer 2,8 miljoen euro van Valencia voor achterstallig loon. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (DDV)

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier