De 35-jarige ex-speler wordt voor 80 procent video- en livescout voor de A-kern van de Buffalo’s. Daarnaast wordt hij voor 20 procent coördinator bij de U18 en U21.

Amper drie weken ging er tussen het eerste contact via Michel Louwagie en Tim Matthys, toenmalig hoofdscout van YR KV Mechelen, om een akkoord te vinden over een terugkeer (na bijna vijftien jaar) naar de Buffalo’s. Een goed gesprek bij Louwagie thuis, met een duidelijke afbakening van de taken, leidde tot een deal. Slechts vier maanden had Matthys die functie bekleed bij de bekerwinnaar, nadat hij eind vorig seizoen zijn spelersloopbaan beëindigde met 496 profduels op zijn teller.

In het kader van de verdere professionalisering kwam Matthys op de radar van KAA Gent. Hij vult een lacune op in de scouting- en rekruteringstructuur. Tot voor kort werden wedstrijden gescreend door drie personen, waarna alles werd gefilterd, er een videoscout volgde en pas daarna een echte scouting. Dat team bestaat uit de ex-spelers Gilbert De Groote, Erwin Vandendaele en Nebojsa Pavlovic (Servië), terwijl oud-trainer Patrick Remy op freelancebasis de Franse markt afspeurt naar nieuw talent. Matthys beschikt volgens sportief manager Peter Verbeke over het ideale profiel.

Maar ook op een ander domein wordt gerekend op het kennersoog van de Zottegemnaar, die zijn liefde en passie voor blauw-wit in het verleden nooit wegstak. Matthys moet ook de coördinatie op zich nemen voor de rekrutering van de U18 en U21. Een belangrijke leeftijdscategorie, zeker gezien de nood aan goede jonge Belgen om in de voetsporen te kunnen treden van bijvoorbeeld Louis Verstraete.

KAA Gent stelde bij de A-kern eerder al enkele oud-profs aan: Frédéric Dupré (assistent en verantwoordelijke beloften), Gertjan De Mets (videoanalist) en Thomas Matton (individuele trainer). Voorzitter Ivan De Witte blijft ondertussen verder speuren naar een specifieke spitsencoach voor de eerste ploeg. Elimane Coulibaly vervult die rol al bij de beloften.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier