Je zit in je laatste jaar marketing. Hoe slaag je erin die studies met het profvoetbal te combineren ?

Eerlijk gezegd wordt dat hoe langer hoe moeilijker. Mijn stage is net achter de rug. Die heb ik gelukkig op de club kunnen doen, want anders was dat een serieus probleem geweest. In juni volgen onze eindexamens. Ik ben al aan het aftellen. Pas op, ik heb geen spijt van mijn keuze, hé. Mocht ik opnieuw beginnen, ik zou net hetzelfde doen. Maar als je vaste kernspeler bent, is de combinatie niet evident. Ik krijg wel de toelating om af en toe eens een training te missen, maar toch moet ik tijdens de examens mijn boeken vaak nog voor de eerste keer bovenhalen. Gelukkig heb ik er geen problemen mee om veel stof op korte tijd te verwerken.

Blijft er nog een beetje vrije tijd over om iets anders te doen ?

Heel weinig. Maar naast het voetbal en mijn studies is er natuurlijk ook nog Katrien. De weinige vrije tijd die ik nog over heb, probeer ik met haar door te brengen. Ik ga graag eens iets drinken met vrienden of eens een avondje naar de cinema.

Wat is je favoriete muziekgenre ?

Goh, ik hoor bijna alles graag. Dat gaat van echte jongerenmuziek tot cd’s als Knuffelrock. Enkel klassieke muziek is niet aan mij besteed. Mijn zus speelt op de piano die hier in huis staat, want ikzelf geraak niet veel verder dan Broeder Jacob.

Als student zal je ook wel overweg kunnen met de computer ?

Ja, al is het niet enkel voor school dat ik op de computer bezig ben. Ik surf ook graag op het internet. Natuurlijk kom je er als student automatisch mee in aanraking. Dat is zeker meegenomen, want tegenwoordig is het bijna essentieel dat je de computer van binnen en van buiten kent.

Waarvoor kan je wakker liggen ?

( heel overtuigd) Voor een slechte wedstrijd ! Zeker en vast. Gelukkig is dat ’s anderendaags meestal over. Dan kijk ik vooruit naar de volgende wedstrijd en probeer ik me daarop te concentreren.

Reis je graag ?

Eigenlijk wel, maar mede door mijn studies heb ik nog niet vaak de gelegenheid gehad om op reis te gaan. Ook dit jaar zal het er niet van komen. Eerst nog met de nationale beloften weg, dan examens en begin juli beginnen we al terug te trainen. Een specifieke favoriete vakantiebestemming heb ik niet, maar geef mij maar zand, zon en zee en ik ben tevreden. Voor mij moet een vakantie vooral ontspannend zijn. Als profvoetballer heb je dat wel nodig : alle trainingsarbeid even vergeten en eens zalig niets doen.

Waaraan kan je je ergeren ?

Ik erger me soms aan ploegmaats die zich niet voor honderd procent geven in een wedstrijd. Ik probeer er elke wedstrijd voor te gaan en dan stoort het me als anderen dat niet doen. Tenslotte spelen ze dan ook met mijn geld. Ik denk wel dat ik vrij perfectionistisch ben. Ik probeer mezelf constant te verbeteren. Zo heb ik op voetbalgebied bijvoorbeeld enorm veel geleerd van Marc Degrijse.

Hoe kan je Katrien het best omschrijven ?

Ze is vooral heel lief ! Verder vind ik het ook belangrijk dat ze openstaat voor mijn leven als profvoetballer. Ze toont begrip voor mijn situatie en dat apprecieer ik enorm. Als we bijvoorbeeld zaterdag spelen, moet ik op vrijdagavond voor tien uur naar huis, omdat ik mijn rust nodig heb. Verder kan ik met al mijn problemen bij haar terecht, zowel op privégebied als op voetbalgebied. Ze kan mij ook altijd motiveren. Voor een wedstrijd is ze vaak nog zenuwachtiger dan ik. Na de wedstrijd kan ze me zeggen dat het goed was, maar ze zal het evengoed laten merken als het minder was. Het klikt heel goed tussen ons. Katrien heeft gewoon alles wat ik zoek in een vrouw.

Katrien Ottoy (21)

Waar heb je Tim leren kennen ?

Op school. We zitten al bijna drie jaar bij elkaar in de klas. Er hing altijd wel een zekere spanning tussen ons, maar aanvankelijk had zowel Tim als ik nog een relatie met iemand anders. We waren dus gewoon goeie vrienden. Toen we allebei terug vrijgezel waren, is het dan uiteindelijk toch iets geworden. We zijn ondertussen zes maanden samen en het gaat nog steeds prima.

Is er veel veranderd in je leven sinds je met hem samen bent ?

Het is wel een grote aanpassing geweest voor mij, want je moet natuurlijk veel dingen laten. Vroeger ging ik vaak uit, maar toch kan ik niet zeggen dat ik dat nu echt mis. Ik krijg er gewoon heel veel andere zaken voor in de plaats.

Hou je van voetbal ?

Ja. Dat is trouwens altijd zo geweest. Ook voor ik Tim kende, ging ik geregeld naar voetbalwedstrijden kijken. Nu woon ik alle thuiswedstrijden van GBA bij samen met zijn ouders. Met de andere spelersvrouwen heb ik tot hiertoe nog niet zoveel contact. Ik zie hen alleen na de wedstrijd, maar echt gezamenlijke activiteiten zijn er nog niet geweest.

Ben je zelf sportief ?

Niet echt. Vroeger ging ik wel steppen samen met een vriendin, maar momenteel gaat het grootste deel van mijn tijd naar mijn schoolwerk. Ik zou wel graag wat meer aan sport doen, maar dat zal toch ten vroegste voor na de examens zijn.

Hou je van dieren ?

Ja, enorm. Zelf heb ik geen huisdieren, maar als we gaan samenwonen, zullen we snel een hond in huis hebben. Bij hem thuis hebben ze momenteel een bull terrier, maar die nemen we niet mee. Hij hoort bij het gezin en is niet echt alleen van Tim.

Wat zijn de goeie en de slechte eigenschappen van Tim ?

Ik vrees dat ik in herhaling val, want ook hij is heel lief. Ik vind het belangrijk dat hij naast het voetbal toch nog veel tijd maakt voor mij. Een slechte eigenschap is dat hij wel eens durft ontsnappen als er moet afgewassen worden. ( Tim lacht : “Dat haat ik gewoon.”) Hij verdwijnt dan plots en komt pas opnieuw tevoorschijn als het werk gedaan is. Daar moet dus nog aan gewerkt worden. ( Tim lacht : “We kopen wel een afwasmachine.”) Voor de rest zou hij wel helpen als ik het hem zou vragen : koken bijvoorbeeld of strijken.

Hecht je veel belang aan kleding en uiterlijk ?

Ik winkel wel graag en koop graag eens iets nieuw, maar dat hoeft niet noodzakelijk veel geld te kosten. Het is dus zeker geen obsessie. Ik zou er hartzeer van hebben, mocht ik echt superveel geld aan één ding uitgeven. Wat kleding betreft hebben wij trouwens dezelfde smaak. Wij gaan ook geregeld samen winkelen.

Een gezellig avondje weg met de vrienden of een rustig avondje thuis met Tim voor televisie ?

Dan kies ik toch voor een avondje thuis met Tim. Pas op, ik ga wel graag samen met vrienden iets drinken. En van een dagje aan de zee om te gaan wandelen op het strand kan ik ook genieten.

Stel dat je huis opgaat in de vlammen en je kan nog één ding redden.

Ik denk dat ik foto’s zou meenemen. Zowel van vroeger als van nu. Bijna overal waar ik ga, neem ik mijn fototoestel mee. Ik vind het echt leuk om die foto’s achteraf meermaals te bekijken en zo herinneringen op te halen.

Ben je eerder een rustig of een actief type ?

De laatste jaren ben ik alleszins veel rustiger geworden. Vroeger was ik veel actiever en ook qua karakter ben ik veel zachter geworden. In het verleden was ik veel kordater en zelfverzekerder. Nu is dat allemaal meer gematigd geworden. Niet dat daar een speciale reden voor is, maar ik denk dat het gewoon komt door ouder te worden.

door Ilse Peleman,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier