Rupel Boom en KSK Heist staan afgescheiden op één en twee in derde klasse A. De kloof met nummer drie is al stevig. In de laatste wedstrijd van de heenronde hielden ze elkaar perfect in balans. Een goed voetballend Rupel Boom liep tot 0-2 uit, maar een gedreven Heist maakte in het laatste kwartier nog gelijk. Daarmee is in grote lijnen ook de karakteristiek van beide teams weergegeven: Rupel Boom is technisch en in de combinatie erg sterk, terwijl Heist staat voor wilskracht, al lopen er ook daar enkele kleppers rond.

Eind vorig seizoen miste Rupel Boom na een 1 op 9 nipt de eindronde en in de wandelgangen van derde klasse gaat het gerucht dat de Steenbakkers niet echt zitten te wachten op een avontuur in tweede klasse. Voorzitter Walter Leys weerlegt dat: “Toen we in 1998 fusioneerden, was de ambitie inderdaad een solide derdeklasser worden, want profvoetbal is voor ons niet haalbaar. Tweede klasse is voor ons dus absoluut geen must, maar anderzijds kun je het tegenover je supporters ook niet maken om de eindronde te halen en die dan niet te willen winnen. We hebben vorig jaar trouwens onze licentie aangevraagd en als we kunnen promoveren, doen we het ook. Dat hoeft niet slecht af te lopen: kijk naar Wetteren, die doen het toch ook behoorlijk.”

Eenzelfde geluid horen we bij Luk De Raet, persverantwoordelijke en stadion-omroeper van Heist: “Wij gaan ook onze licentie aanvragen. Daar komt wel heel wat bij kijken en we beseffen dat twee promoties op rij de nodige kopzorgen met zich zouden meebrengen, maar de club is ambitieus op een gezonde manier, dus waarom niet?” Een gemiddelde van pakweg 600 toeschouwers is misschien niet geweldig, maar de club kan bogen op een hele schare kleine en middelgrote sponsors. “De commerciële cel met Jan Dieltjens levert prima werk”, zegt De Raet, “en het bestuur is jong en dynamisch. Patrick Wijns was amper dertig toen hij eind vorige eeuw voorzitter werd.” Rupel Boom speelt dan weer minimaal voor 1000 supporters, waarmee het bij de beste van de reeks zit. Zij zijn ook de favoriet in de titelstrijd. Volgens Leys wordt Heist de gevaarlijkste concurrent, samen met Eendracht Aalst: “Die ploeg is zich aan het herstellen van een slechte start en gaat zich misschien nog versterken. Vóór het seizoen werden ook ex-tweedeklassers Deinze en Hamme vooraan verwacht, maar die laten het wat afweten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier