Ging je als kind op je gat zitten als je de trap op moest? “Nee, ik kon heel vroeg stappen en fietsen. Ik durfde ook alles, ik was nooit bang. Soms resulteerde dat in overmoed. Eén keer ben ik echt zwaar van de trap gevallen. Toen zat ik met mijn hoofd vast tussen een trede en een glazen wand.”

Mocht je vroeger de pot of de kom uitlikken als je ma of pa iets speciaals klaargemaakt had?

“Ja, als er spaghetti met kaassaus op het menu stond. Dan moest elk druppeltje eraan. Meestal ging daar een gevecht aan vooraf met mijn oudste broer Steve, die nu 26 is. Sven, nu 19, hechtte daar niet zo veel waarde aan. Doorgaans won ik, omdat ik genoeg op voorhand op de loer lag.”

Wat vind je het ergste: diarree hebben of moeten overgeven?

“Het laatste. Dat gevoel is minder prettig. Gelukkig ben ik niet vaak ziek. Nu is het echt al jaren geleden.”

Wie vind je de irritantste tv-figuur?

“Ik erger me dood aan Piet Huysentruyt en al zijn nepgedoe. Hij wil de indruk wekken dat alles spontaan gebeurt, maar het is zo gespeeld. Ik kan er niet naar kijken.”

Welke babe zou haar eigen talkshow moeten krijgen?

Goh Joyce, mijn vriendin, vraagt dat soms ook: ‘Wie van de sterren vind je nu mooi?’ Ik kan niemand noemen. Dat is misschien heel raar en onjongensachtig, maar mij overvalt op dat vlak nooit een wauwgevoel. Het is allemaal zo fake … Als ik die vrouwen eens in het echt zou zien, zonder al die trucages, dan zou ik daar misschien een oordeel over kunnen vellen. Joyce vindt Sylvie Meis mooi. Oké, die laat ook mij niet koud, maar dan in de eerste plaats omdat ze op zo’n knappe manier met haar borstkanker is omgegaan.”

Wie of wat kun je goed imiteren?

“Ik doe Guido Pallemans van Het Eiland graag na, dan imiteer ik bijvoorbeeld de manier waarop hij met zijn vinger zijn bril aantikt. De humor uit zo’n programma slaat in Nederland spijtig genoeg niet aan.

“Ik ben een heel grote fan van Vlaamse series zoals Van Vlees en Bloed, De Smaak van De Keyser, In de Gloria … Die laten goed zien hoe het echte leven bij ons is. Neem nu Trivial Time in Het Eiland, dat is zo grappig omdat in het echte leven ongetwijfeld duizenden mensen ’s middags zo’n quizje spelen. In de Gloria bracht soms karikaturen van Man Bijt Hond, maar als je die twee programma’s naast elkaar legt, dan zie je bijna hetzelfde. Echt goed. Ik kijk er altijd naar uit als er een nieuwe Vlaamse serie begint of als er een nieuwe film uitkomt in de trant van Loft. Zulke producties interesseren me veel meer dan al die Amerikaanse troep. Een tijd geleden ging ik naar de musical Daens kijken. Echt indrukwekkend.”

Kleine kinderen hebben vaak de neiging om na te doen wat ze op tv zien. Deden je broers en jij dat ook?

“Wij hadden van die kleine coureurtjes. Bij de start van de Tour haalden Sven en ik die boven. We hadden er om en bij de honderd, geloof ik. Die stalden we dan uit in de woonkamer. Of buiten, als het goed weer was. Bij het einde van de Tour gingen die rennertjes weer voor een jaar de doos in.”

Met welke muziekgroep of artiest zou je graag eens meedoen op het podium?

“Met Akon, een Senegalees die in Amerika woont. Die heeft goede muziek.”

Wat is de beste Belgenmop die je al hoorde uit een Hollandse mond?

“Joyce is Nederlandse. Met haar ging ik in 2008 op vakantie naar Spanje. Toen we daar waren, werd Spanje net Europees kampioen. Na de finale dronken we nog iets en niet veel later gingen we slapen, want we moesten de volgende dag vroeg op de luchthaven zijn. Terwijl wij in bed lagen, waren vele anderen nog luid aan het vieren. Ik vloekte: ‘Verdomme, ik wil echt slapen, ik ben moe. Volgende keer gaan we naar een land dat zeker geen wereldkampioen of Europees kampioen wordt.” Joyce zei: ‘Dan zullen we maar in België blijven zeker?'”

In deze rubriek laten we dit seizoen afwisselend een Belgische voetballer uit de Belgische competitie en een Belgische voetballer uit een buitenlandse competitie aan het woord.

KRISTOF DE RYCK

“Ik doe Guido Pallemans graag na”