Favoriete voedsel? “Frieten vind ik lekker, maar je kan beter elke dag pasta eten. En gelukkig eet ik dat erg graag.”

Favoriete muziek? “Heb van alles op mijn iPod staan. In de auto luister ik naar Capital Radio.”

Favoriete voetballer in Engeland? ” NemanjaVidic en JohnTerry zijn voorbeelden als verdedigers. En Didier Drogba als spits. Bij Arsenal: Cesc Fábregas. Onze vriendinnen kunnen goed met elkaar overweg; ze zien elkaar geregeld. Als we verliezen, kan hij wel vervelend doen. Hij durft tegen een ander wat meer te zeggen. Hij is ook de aanvoerder. Er wordt veel gespeculeerd in Engeland over een vertrek, maar ik denk niet dat hij weg wil.”

Favoriete stadion, naast The Emirates: “De ArenA vond ik ook fantastisch. En Highbury destijds, omdat het de eerste keer was dat ik in zo’n stadion speelde. Old Trafford was gigantisch. Toen Rooney scoorde, werd ik bijna doof.”

Favoriete bijnaam: Verminator of Pacman? “Die laatste kende ik niet, de eerste wel. Daar zijn ze hier wel goed in.”

Arsène Wenger is… : “Een intelligente trainer met heel veel ambitie die niet kan verliezen. Wij hebben niet zoveel individuele gesprekken. Een echte prater is hij niet. Hij houdt wel altijd vast aan zijn principes. Als je ergens in gelooft, moet je vooral consequent blijven, ook al heb je miljoenen.”

De handsbal van Thierry Henry is…: “Heel jammer voor Ierland, maar het is overdreven om Henry daarvoor te straffen. Wij hadden het op Standard ook voor, met de hands van AlexandreSong waarna ik scoorde. Ik heb niet het gevoel dat Henry bewust vals wilde spelen. Het is misschien wel een aanzet om in de toekomst videobeelden te gebruiken.”

Liefdadigheid is… : “Heel belangrijk. We zijn net op bezoek geweest in het ziekenhuis dat Arsenal dit seizoen als goede doel uitkoos. Elk jaar steunen ze een ander project. Het voetbal is een wereldje op zich dat vervreemdt van de normale wereld. Wat goede doelen betreft, moeten wij, als spelers, meer verantwoordelijkheid nemen.”

Voetbal is…: “Religie. Zo kun je het haast noemen. Mensen doen alles voor het voetbal. Het is duur, maar ze hebben het er tegelijk voor over. ‘God is rond’, zeggen ze in Brazilië.”

Golf is… : “Een sport die ik wel zou willen leren. Er zijn prachtige terreinen, merkte ik al. Misschien moeten mijn vriendin en ik het samen leren, al denk ik niet dat het iets is voor haar.”

Mijn vriendin Aimée is. . . : “Heel belangrijk. Het zou moeilijker zijn als ik zo’n transfer op mijn eentje had moeten afhandelen. Je moet het toch maar doen: meegaan naar een ander land, je leventje achter je laten.”

Kerstvoetbal is… : “Op zich plezant, maar het heeft nadelen. Zo’n periode roept toch een bepaalde familiesfeer op, je wil die samen doorbrengen. In Nederland kreeg je na Nieuwjaar nog een week rust. Hier doen ze gewoon door tot in mei. Dat is nu eenmaal zo, ik doe daar niet moeilijk over.”

De tabloids…: “Schrijven wat ze

willen. Als je hier op stap gaat,

moet je zien dat je dat op de juiste manier doet. Je moet een beetje slim blijven, want het zál in de

kranten verschijnen. Niets blijft geheim.”

Auto? “X6. BMW. Valt nog mee, ja.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier