‘Wij gaan winnen van Lierse’

Racing Genk huurt sinds deze winter tot het eind van het seizoen Tom De Mul van Sevilla FC. De rechterflankspeler haalde tot nog toe een wisselend niveau. De voetblessure die hem voor de wedstrijd tegen Bosnië de Rode Duivels deed verlaten, droeg daaraan bij.

Speel je nog altijd met pijn?

Tom De Mul: “Ja, die is er nog altijd. Het is een kneuzing en als je daar vaak de bal op krijgt, blijft dat pijn doen. Het is lastig, maar ik kan wel spelen.”

Pierre Denier vroeg je een paar weken geleden vóór de wedstrijd tegen Roeselare op training de pijn te verbijten. De blessure kon toch niet verergeren, dus hij wou je pijngrens zien opschuiven. Verwacht men in Genk te veel van iemand die zo lang niet heeft gespeeld?

“Neen, en bovendien beslis ik nog altijd zelf of ik kan spelen of niet. Als het niet gaat, kan je je ploeg toch niet genoeg bijbrengen. Op Roeselare voelde ik in de tweede helft echt pijn en ben ik eruit gegaan.”

Hoe blik je tot nu toe terug op je uitleenbeurt aan Genk?

“Het was niet altijd makkelijk omdat de ploeg niet altijd goed draaide en ikzelf kan ook beter, vond ik. Het was voor mij belangrijk om veel speelminuten te krijgen, maar het zou makkelijker zijn als ik langer hier was. Maar ik kan positief terugkijken als we nog resultaten halen. Er is nog veel te winnen. De beker bijvoorbeeld, de kortste weg naar Europees voetbal.”

Dan moeten jullie Lierse opzij zetten. Waarom zouden jullie tegen Lierse wel kunnen wat in de competitie niet zo goed lukt: winnen?

“Maar we hebben niet alleen slechte wedstrijden gespeeld in de competitie, er zijn ook positieve zaken. We hebben genoeg kwaliteiten om van Lierse te winnen en dat gaan we woensdag ook doen. We zijn alleen niet zo sterk als Standard of Anderlecht, dat moeten we toegeven.”

Volgens Sef Vergoossen mist de ploeg leiders, persoonlijkheid.

“Misschien wel, ja. Ik probeer wel verantwoordelijkheid te nemen, maar ze kunnen voor de toekomst niet op mij bouwen als leider. Er zijn mensen die dat kunnen, maar van wie we het nog meer moeten zien.”

Je zag het in de wedstrijd tegen Gent: nadat ze gelijkmaakten, kon Genk de druk die het tot dan toe ontwikkeld had niet meer aanhouden.

“We hadden in de eerste helft meer moeten scoren. Maar Gent is ook een van de betere teams tegen wie ik in België heb gespeeld.”

Kan Bryan Ruiz de Primera División aan?

“Dat kan hij absoluut. Ik zal niet zeggen bij Real Madrid of Barcelona, maar een goeie Spaanse club moet zeker lukken.”

Nog een slotvraagje: je stond na de wedstrijd tegen AA Gent nog even te praten met Kenny Thompson. Hoezo?

“Gewoon, omdat we mekaar nog kennen van in de jeugd bij Germinal Beerschot. Het was leuk om nog eens tegen mekaar te spelen.”

Je had het er niet makkelijk mee: je verloor duels, leed vaak balverlies.

“Mwa, viel wel mee, vind ik. Het kan niet elke wedstrijd even goed lopen, maar ik was wel beslissend op het einde. Dat is ook belangrijk.”

RAOUL DE GROOTE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier