Belg, geboren op 3 juli 1985 in Zottegem. 1,92 meter – 90 kilo.

Profiel: de speelvogel.

T om De Sutter: “Ik ben een speelvogel, maar ik kan ook rustig en serieus zijn. Ik panikeer niet snel. Als kind was ik meer een plaagstok dan een vechtersbaas. Echt vechten deed ik eigenlijk nog nooit. Ook op het veld zal je mij nooit een elleboog of een slag zien uitdelen. Maar als ik onrecht zie, kan ik heel erg op mijn tenen getrapt zijn. Dan durf ik wel eens vlakaf te zeggen wat ik ervan vind.

“Soms wil ik alleen zijn. Dan ben ik vrij snel geïrriteerd en snauw ik. Dan zet ik mij de hele dag voor tv en doe ik niets. Iedereen kent wel eens een mindere dag zeker? Mijn ‘werk’ niet mee naar huis nemen, lukt mij ook niet altijd. Mijn vriendin weet wanneer ze mij gerust moet laten en wanneer ze er moet zijn als haar ventje thuiskomt van een zware werkdag ( lacht).

“We zijn nu twee jaar samen en ze is echt wel mijn maatje. Ik hoef zelden op mijn tong te bijten, ik kan haar zeggen waar het op staat. Ze geeft voltijds les en staat met beide voeten in het leven. Daardoor kunnen we zelden samen op reis gaan. Ook daarom wil ik na mijn voetbalcarrière graag een wereldreis maken.

“De was en de strijk laat ik aan haar over, maar voor de rest wil ik mijn bijdrage leveren in het huishouden. Soms kook ik. Soms gebeurt het ook dat ik denk: er ligt hier precies veel stof. Dan stofzuig ik. Maar naar het schijnt, ziet een man dat minder snel dan een vrouw, hè ( lacht). Verder ben ik niet iemand die twintig paar schoenen en een kast vol hemden nodig heeft. Ik draag wel graag Hugo Boss, dat past bij mijn stijl, vind ik.

“Ontspannen is voor mij naar de sauna gaan of rustig naar de tv zitten kijken naar ‘LouisLouise’, ‘De Slimste Mens’, ‘De Pappenheimers’ of een comedy. In de wagen luister ik naar MNM. Wat ik heel graag doe, is pokeren. Ik vind het leuk om elkaar zo te leren inschatten. Als ik aan een boek begin, is het meestal een biografie van een sporter. Ik las al Johan Bruyneel, Filip Meirhaeghe, Tom Boonen en Frank Vandenbroucke.

“Ik ben zot van wielrennen, misschien omdat ik in Balegem dicht bij de Vlaamse Ardennen woonde. Voor een echte klassieker blijf ik thuis. Op tv kan je de koers het best volgen, maar naar de Ronde van Vlaanderen ga ik altijd in de Paddestraat kijken. Mijn oma en mijn opa wonen er en mijn vaders fabriek is er gevestigd ( Gobulex bvba in Velzeke-Ruddershove, nvdr). Daar hoor je de coureurs altijd vloeken: ‘Wie heeft die kasseien hier gelegd?!’

“Belangrijk is dat ik elke dag kan beginnen met een paar boterhammekes met choco en twee tot drie glazen melk. Ik kan ook enorm genieten van een gewone spaghetti bolognese, een pizza, een biefstuk-friet met sla en een glas witte wijn. Maar ik moet opletten, want ik kom heel snel bij. Mijn vader is een echte bourgondiër. Mocht ik die toer opgaan, dan weeg ik 100 kilo.

“Tot mijn zestiende moest ik elke week mee met mijn ouders naar de mis. Ja, ik geloof. Voor de match ga ik altijd in de douche op mijn hurken zitten met mijn shirtje in mijn handen, dan zeg ik: ‘Amuseer je, geen blessures, … ‘ Ook tegen mezelf, maar ook … Ik weet het niet. Tijd nemen voor jezelf, heeft dat ook niet met geloof te maken?

“In elk geval: mijn grote droom is om ooit in de Premier League te spelen.” S

door christian vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier