Geboren op 21 juli 1980 in Tienen

Partner : Inez Puttemans

Hoe ziet een avondje stappen er voor jou uit ?

“Ik ga het liefst eerst iets eten met wat vrienden om daarna de cafés in te trekken. Ik woon dicht bij de stad Leuven en vind het dus gezellig om op de Oude Markt een glaasje te drinken. Als het trainingsprogramma het toelaat eens een stapje in de wereld te zetten, vind je me terug in een discotheek. Maar dat is eerder uitzondering dan gewoonte.”

Waar koop jij je kleding ?

“De beste winkels vind ik in Leuven of Hasselt. Ik ben iemand die een trui zal kopen omdat hij mooi is en niet omdat er een merk op staat. Een kledingstuk van twintig euro kan even mooi zijn als een van honderd.”

Draag jij je steentje bij in het huishoudelijke werk ?

“Ik moet toegeven, heel weinig. Sinds ik terug ben uit Nederland, woon ik even weer bij mijn ouders. Mijn vriendin en ik zijn op dit moment een huis aan het bouwen. Onze mama heeft altijd alles voor mij gedaan en ik ben daar een beetje aan gewend geraakt.”

Welke plaats in de wereld zou je graag zien ?

“Een vriend vertelde me over een reis op de Seychellen. Het stukje waar hij logeerde, had maar één hotel en één restaurant, dat heeft wel zijn charme. Ik ben iemand die een luxueuze vakantie verkiest met zon, zee, strand en zwembad.”

Welk beroep zou je kiezen als je geen profvoetballer kon zijn ?

“Ik heb in de humaniora altijd iets met talen gestudeerd en die vakken lagen me ook het best. Maar als ik een beroep mag kiezen, waar ik misschien wel niet echt geschikt voor ben, dan architect. Toen ik klein was, hield ik er al van mijn toekomstig huis te tekenen.”

Welke muziek kunnen we bij jou thuis horen ?

“Dat is heel uiteenlopend. Ik hoor zowel Nederlandstalige muziek graag als rhythm ‘n’ blues of house. Klassieke muziek komt er uit mijn cd-speler niet. Onlangs ging ik naar het optreden van Coldplay en ik ben ook fervent bezoeker van de concerten van Clouseau. Het eerstvolgende concert waar ik tickets voor heb, is dat van Robbie Williams.”

Ben je iemand waar je lang ruzie mee kunt maken ?

“Nee, niet echt. Mijn vriendin en ik hadden daar onlangs nog een gesprek over. We zijn nu meer dan een jaar samen en maakten nog bijna geen ruzie. En als we dan ruzie maken, is het na tien minuutjes weer bijgelegd. Ik kan er niet tegen dat mensen lang boos op me zijn en ik kan niet lang boos blijven op iemand die ik graag zie.”

Wat was de grootste blunder die je ooit maakte ?

“Mijn transfer naar Ajax. Ik liet me toen meeslepen. Maar als ik minder de brave Belg had uitgehangen en meer voor mezelf was opgekomen, was het misschien anders uitgedraaid. Voorts zijn er weinig beslissingen geweest waar ik nu spijt van heb.”

Ben je eerder realistisch of eerder idealistisch ingesteld ?

“Ik ben vooral realistisch ingesteld. Als ik mijn vrienden bekijk en zie hoe hard zij moeten werken voor een loon dat veel lager ligt, dan besef ik dat ik veel geluk heb gehad. En dat het even goed anders kon zijn.”

Ben je een romantisch iemand ?

“Ik ben redelijk romantisch, denk ik. Ik vind romantiek samen naar een filmpje kijken of samen uit eten gaan. En gelukkig denkt mijn vriendin er net zo over. Zo heel af en toe kan ik wel eens romantisch uit de hoek komen, maar dat hoeft heus niet elke dag.”

Waar zie je jezelf binnen twintig jaar ?

“Eigenlijk heb ik er geen idee van. Een goede gezondheid, familie en vrienden rondom mij, een eigen huisje en een gezin zijn zaken die je op mijn lijstje zeker terugvindt. Ik zou ook liever na het voetbal meer in de anonimiteit willen vertoeven, en niet meer in de kranten staan. Maar zoveel denk ik eigenlijk niet na over de toekomst. We leven nu en het is belangrijk van het nu te genieten.”

ANNELIES SIMOEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier