‘Ik heb geen seconde getwijfeld’

Tom Soetaers (29) maakte deze winter de overstap van KV Kortrijk naar KV Mechelen. Bij de West-Vlaamse club kwam hij aan amper 81 speelminuten in de eerste seizoens-helft. In Mechelen hoopt hij op meer speelgelegenheid. Dit weekend speelt zijn nieuwe ploeg tegen zijn oude.

Ben je tevreden bij KV Mechelen?

“Ik ben blij dat ik een andere werkgever heb. Bij Kortrijk was ik in een uitzichtloze situatie terechtgekomen en ik wilde daar weg. Er waren nog andere clubs geïnteresseerd. Maar toen Mechelen kwam, heb ik geen seconde getwijfeld. Het is een ambitieuze club met de beste supporters van het land. De sfeer in de groep is hier ook goed. Het is een volwassen groep die zichzelf corrigeert. En de trainer zit er heel kort op.”

Heb je spijt dat je in de zomer bij KV Kortrijk tekende?

“Neen. Uiteindelijk bleek het de slechtste keuze uit mijn carrière te zijn, maar dat kun je op voorhand niet weten. Ik kreeg een heel ambitieus voorstel, zowel financieel als sportief. Het is een club die vooruit wil met een goede trainer. Dat blijkt ook nu, ze staan op de zesde plaats.

“Ik moet niet elke match spelen maar ik wil me wel graag belangrijk voor de ploeg voelen. Dat was niet zo bij Kortrijk.”

De afstand van je woonplaats naar Kortrijk was ook heel groot.

“Ja, maar dat was geen enkel probleem. Toen ik bij Roda JC speelde, ging ik ook elke dag op en neer. Maar mentaal maakt dat het natuurlijk wel moeilijker, zeker als je weet dat je toch niet mag spelen. Dan heb je het gevoel dat je die rit iedere dag voor niets maakt. Maar ik was natuurlijk ook niet van plan om dat tot mijn 65e te doen. Dat maakte het gemakkelijker.”

Verwijt je iemand iets bij Kortrijk?

“Neen, niemand. Zelfs Georges Leekens niet. Hij had zijn manier van werken en zijn visie op het spel. Jammer genoeg paste ik niet in zijn plannen. We hebben elkaar een hand gegeven en zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Zo hoort het ook, vind ik. Bij Kortrijk gunden ze mij mijn transfer. Ze hebben me niets in de weg gelegd en werkten goed mee.”

Welke ambities heb je nog?

“Dit seizoen wil ik zo snel mogelijk mijn beste niveau halen en veel spelen. Ik hoop dat ik kan blijven groeien en beter worden. Ik heb geleerd om niet te ver vooruit te kijken. Drie weken geleden was ik niemand en zat ik op een zijspoor bij Kortrijk. Toen kwam Mechelen en veranderde alles plots. Nu speel ik weer wedstrijden. Volgend seizoen wordt een heel belangrijk seizoen voor mij. Dan moet het er echt op zijn. Wat daarna volgt, zullen we wel zien. Misschien blijf ik nog langer bij Mechelen, wie weet.” S

ELLEN VOORSPOELS

‘Ik verwijt niemand iets, zelfs Leekens niet.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier