Geboren op 12 oktober 1972

Getrouwd met Marie-Lyne Van Dijck, vader van Noah (6) & Mattis (3)

Welk seizoen geniet je voorkeur ?

“Zonder twijfel de zomer. De temperaturen zijn aangenaam, iedereen is opgewekt en vrolijk. Zo is het veel toffer. In de winter loopt iedereen precies wat depressief rond.”

Wat zijn je favoriete kledingmerken ?

“Vroeger droeg ik nogal graag Dolce & Gabbana of Armani. Nu gaat mijn voorkeur uit naar Olivier Strelli. Ik moet wel toegeven dat dat allemaal minder belangrijk geworden is. Ik kijk nog steeds wat er in de mode is en af en toe draag ik nog merkkledij, maar dat is geen vereiste meer.”

Welk gerecht vind je absoluut niet lekker ?

“Ik moet absoluut niets weten van gerechten met lever. Ook voor ossentong in madeirasaus bedank ik. Zoiets zal ik nooit opeten.”

Heb je een kunstwerk in huis hangen ?

“Niet echt. Ik heb wel een schilderij meegebracht van een reis naar Amerika. Het is een vel van een hert met daarop een afbeelding van indianen en paarden, dat gemaakt werd door Apache-indianen. Dat is wel knap. Het hangt in de inkom van ons huis. Wanneer we onze woonkamer decoreren, kunnen we misschien op zoek gaan naar een tweede kader of schilderij.”

Wat is de laatste film die je in de bioscoop zag ?

“Dat was Cars, een film die we met de kinderen gezien hebben. De laatste die ik met mijn vrouw zag, was The Lake House met Sandra Bullock en Keanu Reeves. Een mooie film als je ’t mij vraagt.”

Hoe ziet een rustdag eruit voor jou ?

“Op een vrije dag probeer ik samen te zijn met mijn familie. Meestal trekken we er dan op uit, anders is het altijd voetbal, voetbal, voetbal. Een rustdag staat regelmatig in het teken van de kinderen. We gaan iets eten, bezoeken de bioscoop of gaan naar een speeltuin.”

Was je ooit lid van een jeugdbeweging ?

“Nee. Ik ben vroeger wel in de vakantie naar het VP (speelpleinwerking, nvdr) geweest. Maar ik ben nooit lid geweest van een vereniging zoals KSA of zo.”

Zeg je van jezelf dat je gelovig bent ?

“Nee, ik ben zeker geen echte christen. In mijn ogen is het belangrijker dat je in jezelf gelooft. Ik ben wel katholiek opgevoed. Mijn kinderen zullen net als ik wel gedoopt en gevormd worden. Maar ik zou het zeker niet erg vinden, mochten ze dat niet willen. Als ze in zichzelf geloven later, is het voor mij ook goed.”

Wat is je favoriete automerk ?

“Ik prefereer de Duitse wagens Volkswagen en Audi. Ik denk dat zij toch de beste zijn als je de prijs en de kwaliteit vergelijkt. Momenteel rijd ik in een Volkswagen Passat.”

Heb je ooit een karaokebar bezocht ?

“In het verleden heb ik dat een paar keer gedaan. Dat is wel gezellig. Het is tof om te zien hoe anderen optreden, zeker als ze echt goed kunnen zingen. Maar om zelf te zingen … daar ben ik geen echte held in. Ik zal niet snel zelf op het podium springen.”

Wie is je favoriete cartoonfiguurtje ?

“Ik ben wel fan van Bugs Bunny. Hij is altijd de anderen te slim af, dat vind ik wel tof.”

Zou je kunnen genieten in een relaxatiecentrum ?

“Ik hou wel van een jacuzzi, dat vind ik zeer ontspannend. Ik ben niet echt een saunaman. Dat doe ik soms maar ik kan er niet lang in blijven zitten. Na vijf minuutjes heb ik het meestal wel gehad, dan is het niet echt de moeite. Voor een goeie massage ben ik wel altijd te vinden.”

Wat zou je doen als je morgen 1 miljoen euro zou winnen ?

“Ik weet het niet. Eerst een goeipint drinken (lacht). Ik zou het investeren denk ik, zodat ik er meer kan uithalen. Ik denk daarbij niet aan kasbons, maar eerder in de richting van vastgoed. Een eigendom kopen om dat dan te verhuren of zo.”

Als je in een volgend leven een dier zou zijn, wat zou je dan kiezen ?

“Liefst een steenarend of iets in die aard. Het overzicht dat je als vogel hebt, lijkt me fantastisch. Zelf kunnen vliegen, dat is de echte vrijheid !”

LEEN MALLEZIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier