Het gaat Tony Herreman (37) niet voor de wind. De ex-speler van Beveren, Germinal Ekeren, AA Gent, Germinal Beerschot en Sporting Charleroi kreeg het zowel op sportief als op persoonlijk vlak zwaar te verduren. “Ik sukkel nog steeds met een knieblessure die ik opliep tijdens een training met Charleroi in januari 2002”, vertelt hij. “Het betekende het afscheid van de Zebra’s en het einde van mijn voetbalcarrière. Ik loop intussen al twee jaar met een prothese, en de chirurgen moeten nog beslissen of een tweede operatie noodzakelijk is. Bovendien veranderde mijn familiale situatie. De grote mentor uit mijn leven, mijn vader, is overleden. Ik vind het uiterst moeilijk om dit verlies te verteren. Het voetbal zat in ons bloed. Ten slotte ben ik ook nog eens gescheiden van mijn vrouw. We hadden net een jaar ervoor gebouwd toen ik ontdekte dat ze een affaire had met mijn kozijn. Ondertussen leef ik van een invaliditeitsuitkering en ik woon weer thuis bij mijn moeder. Ik zou een carrière als jeugdtrainer wel zien zitten, maar tot nu toe kreeg ik geen aanbiedingen.”

Gelukkig houdt Herreman ook goede herinneringen aan het voetbal over. “Ik zal nooit de derby tussen Germinal Beerschot en Antwerp van 2001 vergeten. We kwamen daar toe onder begeleiding van politiecombi’s en de helikopters vlogen boven het stadion. Ik speelde toen op Patrick Goots, die er voor Antwerp 1-0 van maakte. Ikzelf kon met een strafschop de gelijkmaker in de netten leggen en Vinko Marinovic bracht ons in de slotminuten de overwinning. Het feest op het Kiel achteraf was grandioos.” Ook de derby op eigen veld (in 2001) werd gewonnen, met 3-1.

De beste trainers zijn voor hem Walter Meeuws, Lei Clijsters en Urbain Haesaert. “Zij brachten mij zowel op menselijk als op sportief vlak veel bij. De trainingen onder Franky Van der Elst en Johan Boskamp waren ook zeer goed, maar ik had met hen nooit een hechte band.” Dat Herreman net die twee namen geeft, hoeft niet te verbazen. Van der Elst zette hem in 2001, drie weken na de transferstop, telefonisch aan de kant bij Germinal Beerschot. “Dat is toch zeer onprofessioneel voor een man die in het voetbal al het één en het ander heeft bewezen”, galmt bij Herreman de frustratie nog na.

Boskamp haalde hem bij Beveren in de wedstrijd tegen Harelbeke van het veld na een tegendoelpunt waar hij schuld aan had. “Ik voelde me toen echt geviseerd.” Tony Herreman sloot zijn carrière af bij Hamme en bij eersteprovincialer Robur Moerzeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier