‘Topadvocaat’ KV Mechelen scoort

In een ludieke bui greep het Malinwa Supportersorgaan operatie Propere Handen aan om advocaat te verkopen, want ‘iedereen heeft recht op een topadvocaat’.

2018 was voor KV Mechelen geen champagnejaar, dus brak het Supportersorgaan met zijn traditie om rond eindejaar bubbels aan de man te brengen. Deze keer werd gekozen voor de verkoop van een likeur: advocaat. De bijhorende baseline werd: ‘iedereen heeft recht op een topadvocaat’, een knipoog naar de penibele juridische context die geel-rood wacht in operatie Propere Handen. Daarbij linkt het federaal parket KV Mechelen aan matchfixing op het eind van vorig seizoen. De etiketten van de Malinwa-advocaat vermelden leuzen als ‘gemaakt met propere handen’ en ‘artisanaal uit de nieuwe keuken’, een verwijzing naar het zinnetje ‘de keuken is besteld’. Daarmee zou makelaar Dejan Veljkovic tijdens een gsm-gesprek in codetaal gezegd hebben dat de match van KV tegen Waasland-Beveren op 11 maart 2018 gefixt was.

De originele KV-actie is een succes. ‘We zitten al aan duizend verkochte bokalen’, zegt Hans De Decker van het Supportersorgaan. ‘In de KV-familie was dit het populairste geschenk onder de kerstboom. Ook Antwerp- en Lokerenfans kochten al bokalen. En via onze website www.malinwa-advocaat.be blijven de bestellingen komen. Deze actie zal zeker dubbel zoveel opbrengen als de champagne.’ Met de inkomsten financiert het Supportersorgaan onder meer het supportersblad Geel&Rood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier