Charlton toont ambities met aanwerving Murphy en Jeffers.

De Addicks willen bewijzen dat de zevende plaats van vorig seizoen geen toevalstreffer was. Daarom toonde Charlton zich de laatste weken bijzonder actief op de transfermarkt.

Manager Alan Curbishley reageerde bijzonder alert op het feit dat de transfer van negenvoudig international Danny Murphy (27) van Liverpool naar Tottenham op het laatste moment afsprong. Struikelblok vormde de eis van de middenvelder op een basisplaats, die hij niet kon krijgen van Jacques Santini. “Daarop besloten we ons meteen te melden. Dat Danny ons verkoos boven een aantal andere clubs, illustreert waar wij hier mee bezig zijn. Met Charlton zijn we een bijzonder succesrijke weg ingeslagen”, verklaarde Curbishley op de clubwebsite. “Dat wij een Engelse international kunnen overnemen van een van de grootste clubs van het land, wil zeggen dat we de juiste tactiek hanteren.” Murphy speelde zeven jaar voor Liverpool, maar mocht weg van Rafa Benitez. In totaal maakte hij 44 doelpunten in 249 officiële wedstrijden voor de Reds. Hij tekende tot 2008 en kostte vier miljoen euro.

Daarmee was de kooplust van Charlton echter nog niet gestild. Aanvaller Francis Jeffers (23) werd immers voor ruim 3,8 miljoen euro overgenomen van Arsenal. Hij tekende voor twee seizoenen. Jeffers stond sinds 2001 (toen hij voor twaalf miljoen euro werd weggehaald bij Everton) onder contract bij de Gunners, maar werd daar nooit een vaste waarde. Hij speelde slechts 21 competitiewedstrijden voor het sterrenensemble van Arsène Wenger en bleef steken bij vier treffers. Vorig seizoen werd de gewezen Fox in the box verhuurd aan Everton. Maar ook bij de Toffees maakte hij geen indruk : achttien duels en nul goals. “Er moest voor hem iets veranderen”, meent Curbishley. “Hij is precies het soort speler dat ik wilde vastleggen. Omdat ik voel dat hij boos en hongerig is na de laatste jaren. Ik hoop dat we zijn loopbaan weer op het goede spoor kunnen zetten.”

ENGELAND

David Dein, de vice-voorzitter van Arsenal, stapte op als vice-preses van de FA. Hij blijft wel nog lid van de raad van bestuur. Rafael Benitez haalde al vier Spanjaarden naar Liverpool. Middenvelder Xabi Alonso (22) werd voor 16 miljoen euro weggehaald bij Real Sociedad, voor aanvaller Luis García (26) betaalden de Reds 9 miljoen euro aan Barcelona. Antonio Núñez (25) blesseerde zich aan de knie. Bolton huurde tot het einde van het seizoen de Senegalese aanvaller El-Hadj Diouf (23) van Liverpool. Manager Steve Bruce tekende een nieuw vijfjarig contract bij Birmingham. Tottenham haalde Nourredine Naybet (33) weg bij het Spaanse Deportivo La Coruña. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Okocha (Bolton), Pedersen (Bolton), Bergkamp (Arsenal), Henry (Arsenal), Clement (West Bromwich) 2 goals.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier