Topploeg

© BELGAIMAGE

Er zijn verschuivingen op til aan de top van de Jupiler League. Er komen namelijk nieuwe kandidaten aan de grote deur aankloppen. Zijn ze daarom topploeg? Misschien wel puur op voetbalgebied, maar KRC Genk (stevige kandidaat) en Sint-Truiden beseffen (voorlopig) nog niet dat de strijd om deze titel ook gespeeld wordt buiten het sportieve. Hierin hebben beide clubs nog wat werk voor de boeg.

Heel veel van de extrasportieve knepen van een topclub zijn ontleend aan militaire strategieën. Neem nu de volgende zaken:

1. De subversieve oorlog.

KRC Genk en ook Moeskroen zijn outstanding bezig en werden vlak voor een belangrijke periode – en zelfs vlak voor een wedstrijd tegen een ‘erkende topploeg’ – geconfronteerd met een door een Vlaamse zender opgevangen bericht namens het gerecht dat zij hun licentie zouden verliezen na een onderzoek in het kader van dossier ‘Propere Handen’. Goed getimed van de tegenstrevers.

Tot grote ergernis van de topploegen duikt STVV play-off 1 in. Zaai twijfel over het mogelijk verlies van licentie wegens een synthetisch speelveld, dat niet meer zou gehomologeerd worden. Iedereen weet dat er onder dat veld een parking steekt en dat er geen plaats is voor humus voor fris gras.

Deze drie clubs zijn op het juiste moment sportief gehinderd door de subversieve oorlog.

Het werkt.

2. De aanzetting tot muiterij bij de vijand.

Alejandro Pozuelo is de onmisbare motor van Genk. Als je als topclub goede contacten, zelfs samenwerking hebt met een rijke Qatarese club of je hebt nog contacten met een rijke Canadese club, bel hen en zeg: ‘Haal die speler hier weg voor play-off 1, of we gaan het niet halen.’ Het heeft gewerkt.

3. Het zorgen dat uw krijgsgevangenen buiten schot blijven.

Als er iemand van uw huismakelaars gevangen genomen wordt en dreigt alles te verklappen via aangeboden verzachtende omstandigheden als spijtoptant, zorg er dan voor dat de beste advocaten des lands deze spijtoptantprocedure wettelijk in vraag stellen, waardoor deze verklaringen worden afgezwakt.

4. Het vertragend gevecht

‘Topclubs’ slagen er permanent in om hun rode zondaars vrij te krijgen na alsmaar dezelfde vergrijpen en meermaals recidiven. Dit door via briljante advocaten hun spelers steeds speelgerechtigd te krijgen via het vertragend gevecht (telkens aankaarten van een fout in de procedure). Het werkt steeds.

5. Enzovoorts

Laat u niet verblinden door de goede sportieve gang van zaken van het moment en vergeet niet te investeren in militaire strategieën.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content