Topsport is niet altijd eerlijk

Antoine Griezmann en Kylian Mbappé © BELGAIMAGE

De beste wint niet altijd. België liet op dit WK het mooiste voetbal zien en de Rode Duivels speelden het meest aanvallend. Spijtig genoeg werd dat tegen Frankrijk niet beloond. Toen de Fransen op voorsprong kwamen, gingen die heel gesloten spelen en probeerden zij met hun snelle mannen, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé, toch nog voor gevaar te zorgen.

In topsport is topvorm niet altijd de garantie op winst. Soms kun je met een minder goed gevoel toch nog winnen. In ieder geval kan deze ervaring ervoor zorgen dat België op een volgend kampioenschap toch weer een trapje hoger geraakt. Deze ploeg heeft op zijn minst nog twee jaar te goed aan de top. Als de randvoorwaarden op dezelfde manier blijven ingevuld, kan de ervaring van dit WK bij een volgende gelegenheid het verschil in hun voordeel maken. Ik vergelijk het een beetje met het EK jumping van vorig jaar, waar België ook net naast het podium viel. Zij hadden nochtans de betere ruiters en paarden dan een paar landen, die wel met een medaille naar huis mochten. Ook daar heb ik het gevoel dat België die ervaring gaat gebruiken om bij een volgende gelegenheid een medaille te veroveren.

Omgekeerd zorgt de onvoorspelbaarheid van de topsport ervoor dat mensen geboeid blijven in de prestaties van atleten, en in ons geval ook van de paarden. De kans dat een underdog het toch haalt van een favoriet, weekt emoties los bij supporters. Daarom blijft topsport mensen bekoren.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier