Atlético Madrid rekent op Eduardo Salvio.

De belangrijkste transfer die Atlético Madrid tijdens de winterstop realiseerde, was die van de negentienjarige Argentijn EduardoSalvio, bijgenaamd Toto. Het jonge Zuid-Amerikaanse supertalent had bij Lanus de pannen van het dak gespeeld. De tweede club uit de Spaanse hoofdstad aarzelde dan ook niet 8 miljoen euro neer te tellen om zich van zijn diensten te verzekeren.

Hoewel Eduardo Salvio nog niet in de Primera División debuteerde, zijn de verwachtingen hoog. Heel de club hoopt immers dat hij kan uitgroeien tot een nieuwe SergioAgüero. “Beschouw me niet als de redder van deze club”, liet de beloftevolle spits meteen optekenen. “Ik wil gewoon mijn deel van het werk opknappen, de club helpen om te klimmen in de rangschikking en de Spaanse beker te winnen. Ik weet dat men veel van me verwacht, maar dat zadelt me niet met extra druk op. Integendeel, het stimuleert me dat men in mij gelooft. Ik heb slechts anderhalf jaar bij Lanus gespeeld. Maar met 11 goals in 41 wedstrijden denk ik dat ik toch mijn waarde kon bewijzen.”

Salvio speelt het liefst op de rechterflank, maar kan ook aardig uit de voeten als diepe spits. “Als QuiqueSánchezFlores me in de punt van de aanval wil uitspelen, wil ik met plezier die rol op mij nemen. Het is trouwens altijd leuker om zelf te scoren dan om de laatste pass te geven. Ik zal wellicht wel een aanpassingsperiode nodig hebben, maar ik weet niet hoe lang die zal duren. Ik wil in ieder geval zo snel mogelijk spelen, maar de concurrentie is niet mals. Het is niet omdat MaxiRodríguez weg is dat ik automatisch zijn plaats zal innemen. Simão Sabrosa is Portugees international en ook een grote speler, die bovendien meer ervaring heeft dan ik. En dan is er nog Jurado, die ook op de flank kan spelen. Ik besef ook dat ik in Argentinië al een vaste plaats had en hier nog alles zal moeten bewijzen. Mijn jeugdidool was JuanRománRiquelme, die ik trouwens nog altijd volg. Maar op het veld lijken we niet echt op elkaar.”

Pedro Rodríguez (22), die bij Barcelona in de basis mocht starten voor Thierry Henry, scoorde tegen Málaga al voor de zevende keer dit seizoen. Vorig seizoen was hij trouwens de enige speler van Barcelona die in alle zes de competities waarin zijn team de hoofdprijs pakte, kon scoren.

Gerard Piqué(23) verlengde bij Barça tot 2015. De opstapclausule in het nieuwe contract bedraagt 200 miljoen euro! Trainer JosepPep’ Guardiolavindt hem de beste centrale verdediger van zijn generatie.

Gonzalo Higuaín, de 22-jarige aanvaller van Real Madrid, die vorige zaterdag opnieuw twee keer scoorde bij Tenerife, wil topschutter worden. Hij zou daarom ook graag de strafschoppen trappen. Momenteel kwijt Kaká zich van die taak en hij miste er nog geen enkele.

Giuseppe Rossi (22), de Italiaanse spits van Villarreal, vernam dat zijn vader na een slepende ziekte overleed in het Amerikaanse New Jersey.

FC Sevilla moest het in de CL tegen CSKA Moskou opnemen, op het ogenblik dat de Russische hoofdstad de ergste sneeuwval beleeft sinds veertig jaar. Alvaro Negredo(24) maakte zijn eerste doelpunt in de CL. Onze landgenoot Tom De Mul (23) werd geopereerd aan de adductoren. Hij zal tot april aan de kant moeten blijven. Zijn concurrent Jesús Navas (24) mag ondertussen op de belangstelling rekenen van Real Madrid, dat op zoek is naar versterking voor de rechterflank.

Jermaine Pennant (27), de Engelse middenvelder van Real Zaragoza die werd overgenomen van Liverpool, werd van de training weggestuurd omdat hij al voor de derde keer te laat was.

Ion Asotegi, de 27-jarige Spaanse verdediger van Real Sociedad, was tot afgelopen weekend de enige speler die elke minuut in de Segunda División had gespeeld. Maar ook aan die recordreeks kwam vorig weekend een einde.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier