AA Gent staat op een mooie gedeelde tweede plaats in het klassement. Zondag trekt het naar Club Brugge. Redenen genoeg voor een babbel met Trond Sollied.

Na de 6-1-overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven zei Christian Brüls: ‘We staan eerste en zullen die plaats niet meer loslaten.’ Een beetje voorbarig?

Trond Sollied: “Ik houd wel van jongens met ambitie en zelfvertrouwen. En het is nog beter als ze dat overplanten op de andere spelers. Mijn groep heeft kwaliteiten, dat weet iedereen. Het zou fout zijn als we ons … slechter voelen dan anderen.”

Is de titel mogelijk?

“Niets is onmogelijk.”

Je hebt bij je terugkeer zelf gezegd dat je van AA Gent een Belgisch kampioen zou maken.

“Ik denk niet dat het voor dit seizoen zal zijn. Dan zou alles moeten meezitten: weinig geblesseerden, weinig geschorsten en af en toe wat geluk.”

Is deze groep de beste die je ooit had in Gent?

( categoriek) “Zeer zeker. Ten opzichte van mijn twee vorige passages is Gent nu bovendien niet verplicht om spelers te verkopen.”

Tegenover RC Genk, Anderlecht, Standard en Club Brugge hebben jullie het voordeel dat jullie niet Europees moeten spelen.

“Een voordeel? Vind je dat? In een Europese match leert de hele ploeg en worden de spelers beter.”

Maar ze vermoeien zich ook …

“Stop, stop! Als je niet in staat bent om twee wedstrijden op een week te spelen, houd dan onmiddellijk op met voetballen! Ik zou graag hebben dat clubs die vermoeidheid niet als excuus gebruiken als het in de competitie even niet meezit. Als de spelers nu al vermoeid zijn …” ( zucht)

Gent heeft de beste aanval in de competitie. Omdat Gent de meest offensief denkende trainer heeft?

“Vooral omdat ik maak dat de hele ploeg aanvalt.”

Als Yassine El Ghanassy zijn beklag doet op de radio omdat hij vervangen werd tegen STVV en hij zegt dat hij naar je toe zal komen om uitleg te vragen, wat doe je dan?

“Hij is me niet komen opzoeken. Ik vraag niet van vervangen spelers dat ze gelukkig zijn. Ik heb hem eraf gehaald omdat ik dacht dat dat nodig was. Dat is mijn job, niet de zijne. Zijn job is om zo goed mogelijk te voetballen, samen met de anderen.”

De patron op het middenveld is Bernd Thijs.

“Ik heb daar drie intelligente jongens lopen: Bernd Thijs, Tim Smolders en Jesper Jørgensen.”

Smolders mocht nochtans weg in het begin van het seizoen.

“Hij moest niet weg, er was alleen een probleem omdat hij nog maar één jaar onder contract lag. Daarvoor heeft hij onderhandeld met het bestuur. Weet je wie hem destijds bij Club Brugge gelanceerd heeft? Ik! Tegen wie? FC Barcelona! Waarschijnlijk wil dat zeggen dat ik toch wel iets in hem gezien had.”

Zondag keer je terug naar Brugge. Speciaal voor jou?

“Helemaal niet. Weet je wanneer ik aan Brugge zal beginnen te denken? Vrijdag, twee dagen voor de match. Het zijn de supporters en de pers die daarop focussen. Ik heb daar de tijd niet voor. Al mijn energie gaat naar het werk met mijn ploeg, niet naar de tegenstander. Vrijdag zal ik het met mijn spelers over Club Brugge hebben. Twee minuten. Maximum.”

DOOR PIERRE DANVOYE

“Vrijdag zal ik het met mijn spelers over Club Brugge hebben. Twee minuten. Maximum.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier