Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Uiteindelijk bleek voor Genk een gelijkspel in Westerlo te volstaan om kampioen te worden, want Brugge verloor in Sint-Truiden. Ook in zijn tweede van drie contractjaren is Trond Sollied dus geen kampioen geworden met Club. Derde keer goeie keer ? Of zal het bij twee pogingen blijven ?

Hoe groot is de ontgoocheling ?

Trond Sollied : Ik had mezelf niet opgelegd dat ik absoluut de titel mòest halen. Anderlecht was mijn favoriet, samen met Brugge, Standard en Genk. We hebben ervoor gestreden, zijn er alweer dicht bij geweest, maar er kan er maar één kampioen worden – en je hebt ook wat geluk nodig. Het belangrijkste voor mij is : als ik voor mezelf de titel tot doel stel, moet dat consequenties hebben in wat de club doet.

Je vindt niet dat je gefaald hebt ?

Neen. Ik leid de club niet, ik ben gereedschap voor Club, gereedschap dat zij op de best mogelijke manier moeten zien te gebruiken. Als Club niet tevreden is, moeten ze maar een andere trainer zoeken.

Twijfelen ze eraan om met je door te gaan ?

Momenteel heb ik geen zulke signalen, maar in voetbal weet je nooit.

Wordt het geen probleem dat Gert Verheyen niet gelukkig is ?

Als Gert niet tevreden is, moet hij het mij komen zeggen, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen.

Met twee centrumspitsen spelen, Trond.

Ach, we spelen al met drie spitsen, met vier zou te veel risico zijn. Nogmaals, Gert is voor mij geen winger, zo heb ik hem nooit genoemd.

Waarom is Genk wel kampioen ?

Omdat wij hen in de onderlinge matchen zes punten cadeau deden, twaalf in de kering. Wij hebben voor Sinterklaas gespeeld. Genk moet ons zeggen : dank u voor de titel.

Waarom gebeurde het ?

O, je kan zeggen : het is zoals een boek, een lang verhaal, maar je moet altijd starten aan hoofdstuk één.

Transferpolitiek ? Genk sloot vorige week al zijn vierde inkomende transfer af, Anderlecht deed er ook al drie. Club deed er nog geen. Is dat alweer een teken ?

Vanhove en het bestuur weten wat de staf wil, maar of we krijgen wat we willen, weet ik niet. Dat is ook niet mijn verantwoordelijkheid. Niemand kan verwachten dat ik die paar spelers die het team een extra zouden kunnen geven uit mijn eigen zak ga betalen.

Blijf je met zekerheid ?

Momenteel zit ik niet met andere teams in het hoofd.

Momenteel ? Ben je al gecontacteerd door andere clubs ?

O, door veel clubs.

Ook door Anderlecht en Standard ?

Van al wat in de media is verschenen, zijn er zaken die kloppen en zaken die niet kloppen, maar ik zal je niet zeggen wat er wel en wat er niet klopt. Als ik vertrek, zal Vanhove de eerste zijn die het zal weten.

door Christian Vandenabeele,

“Als Club niet tevreden is, moeten ze maar een andere trainer zoeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier