Agüero hield Atlético in de Europa League.

Dat Atlético Madrid het in de kwartfinale van de Europa League in een Spaans onderonsje mag opnemen tegen Valencia, is grotendeels te danken aan de Argentijnse aanvaller SergioAgüero (21). El Kun maakte immers de twee doelpunten bij het 2-2-gelijkspel op het veld van Sporting Clube de Portugal. Dat volstond om zich op basis van de goals op verplaatsing te kwalificeren.

Afgelopen winter stond de schoonzoon van Diego Maradona nog in de belangstelling van Chelsea. Nu klinkt almaar luider dat Real Madrid hem discreet benadert. Maar de Zuid-Amerikaan, die op zeventienjarige leeftijd overkwam van Independiente, lijkt vooralsnog de tweede club uit de Spaanse hoofdstad trouw te blijven. “Ik kwam op heel jonge leeftijd naar Spanje en stelde vast dat het voetbal hier op een veel hoger niveau staat dan in mijn geboorteland. Hier staat gewoon elke week een topmatch op het programma, want elk team beschikt over veel internationals. Ik vond het ook raar dat men hier de velden besproeit als het niet heeft geregend. Dat vergt allemaal de nodige aanpassing.”

Agüero mag zich overigens een goede vriend noemen van LionelMessi. “Niemand verdient meer dan hij de Gouden Bal en de trofee van FIFA World Player”, stelt de international. “Dat hij vorig jaar zes prijzen pakte met Barcelona spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Daar droomt elke voetballer van. Bij Barça zijn er nog andere uitstekende spelers, zoals Xavi en AndrésIniesta, maar Leo steekt er toch boven uit.”

ElKun heeft ook nog goede contacten met zijn ex-teamgenoot FernandoTorres. “De Premier League past hem als gegoten, want hij heeft er meer ruimte”, denkt Agüero. “Misschien spelen we straks de halve finale van de Europa League tegen elkaar. Dat zou alvast een duel zijn om naar uit te kijken.”

Over de bijzondere situatie dat zijn schoonvader ook zijn trainer is bij de Argentijnse nationale ploeg zegt hij nog het volgende: “De familiebanden spelen daar totaal niet mee. Hij is er gewoon mijn coach. Maar dat belet niet dat ik hem liever Diego noem dan Mister.”

Antonio López, de 28-jarige linkerverdediger van Atlético Madrid, verklaarde in een ophefmakende uitzending op Radio Marca dat de Spaanse voetbalbond liever had gezien dat zijn club was uitgeschakeld in de Europa League. Zo zou er gemakkelijker een datum worden gevonden voor de bekerfinale tegen FC Sevilla, dat werd uitgeschakeld in de CL.

Manuel Pellegrini zou de uitschakeling van Real in de 8e finales van de CL wel eens kunnen bekopen. Volgens sportkrant Marca zal Real nu echt werk maken van het aanstellen van een trainer die al zijn strepen verdiende. De belangrijkste kandidaten zouden José Mourinho (Inter), Carlo Ancelotti (Chelsea), Rafa Benítez (Liverpool) en Fabio Capello (Engelse nationale ploeg) zijn.

Lionel Messi (22), die tegen VfB Stuttgart weer twee keer scoorde en afgelopen weekend nog goed was voor een hattrick tegen Real Zaragoza, deed een gift van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

Spaans international David Villa (27) scoorde drie keer voor Valencia in het beladen en op 4-4 geëindigde Europese duel tegen Werder Bremen.

Andrés Palop (32), de doelman van FC Sevilla, verklaarde dat de match tegen CSKA Moskou voor altijd zijn ergste nachtmerrie zal blijven. Omdat de routinier flaterde bij de goal van de Russen kon zijn team zich niet kwalificeren voor de kwartfinale.

Rubén de la Red (23), die als gevolg van hartproblemen een punt moest zetten achter zijn carrière, liet vorige week weten dat hij goed nieuws had. De bevoegde instanties weigerden immers om hem als permanent gehandicapte te erkennen.

CD Getafespits Roberto Soldado (24) is voor anderhalve maand out als gevolg van een gebroken meniscus in de linkerknie.

Athletic Bilbao kreeg een boete van 50.000 euro als gevolg van de incidenten bij de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Anderlecht.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier