TSG 1899 Hoffenheim

Sebastian Hoeness © AFP

Trainer Sebastian Hoeness 12/05/1982

? In 2019 werd hij met de reserven van Bayern kampioen in derde klasse, de eerste keer dat een B-ploeg daarin slaagde. Promoveren naar de 2. Bundesliga mocht reglementair evenwel niet.

? Bayern is de club van zijn familie. Zijn vader Dieter is ex-speler en bestuurder en zijn oom Uli is oud-voorzitter.

? Hij zorgde er op 27 september 2020 voor dat Bayern nog eens verloor. Dat was toen al van december 2019 geleden.

Transfers

IN

Jacob Bruun Larsen (RSC Anderlecht, Bel), David Raum (SpVgg Greuther Fürth), Angelo Stiller (Bayern München).

OUT

Alfons Amade (KV Oostende, Bel), Ilay Elmkies (FC Admira Wacker Mödling, Aut), Justin Hoogma (SpVgg Greuther Fürth), Chris Richards (Bayern München), Ryan Sessegnon (Tottenham, Eng), Konstantinos Stafylidis (VfL Bochum).

Andrej Kramaric
Andrej Kramaric© BELGAIMAGE

Smaakmaker Andrej Kramaric

Nadat hij zijn carrière in eigen land begon, maakte Andrej Kramaric in januari 2015 de sprong naar een grote Europese competitie. Het werd een jaartje Leicester, waar hij maar vijftien wedstrijden speelde. Dankzij twee invalbeurten in het seizoen dat de Foxes de titel in de Premier League bemachtigden, maken dat hij die titel wel op zijn palmares mag zetten.

Vervolgens werd hij getransfereerd naar Hoffenheim. Ook daar duurde het een tijd voor de kwaliteiten van de Kroaat erkend werden. Hoewel hij sinds zijn komst naar Duitsland nooit onder de twaalf goals per seizoen zit, blijft Kramaric wat onderbelicht. Vorig seizoen was wel zijn beste en meest succesvolle ooit: de spits deed twintig keer de netten trillen en gaf zes assists aan zijn ploegmakkers. Genoeg om zijn contract (dat afloopt in juni 2020) verlengd te zien? Voorlopig werd nog geen akkoord bereikt, maar de clubleiding hoopt om de speler met de hoogste marktwaarde in de A-kern (28 miljoen euro) langer aan boord te houden in Sinsheim.

TSG 1899 Hoffenheim
TSG 1899 Hoffenheim

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier