Roberto Martínez en het technisch departement ‘woonden’ er al, nu is ook de administratie van de KBVB verhuisd naar Tubeke. En er is nog volk op komst.

Onder meer Michel D’Hooghe, de bezieler van het Glazen Huis aan de Houba de Strooperlaan, ziet een en ander met lede ogen aan, maar langzaam weekt de KBVB zich los van haar pleisterplaats in Brussel, in de schaduw van het Koning Boudewijnstadion. Officieel is het bondsgebouw in Tubeke nog niet ingehuldigd, maar steeds meer volk heeft er inmiddels wel zijn kantoor. Sinds vorige vrijdag is dat ook het geval voor de administratie van de bond. Blijven op dit moment nog achter in Brussel: de Pro League en het provinciaal comité Brussel/Brabant.

De Pro League wacht tot in Tubeke de burelen, waar nu de Franstalige amateurvleugel in huist, zijn verbouwd. Als dat achter de rug is in voorjaar 2022, dan verhuist ook de Pro League naar Tubeke en trekt het provinciaal comité Brabant/Brussel wellicht terug naar zijn vroegere kantoren in het Koning Boudewijnstadion.

Op dat moment zit dus bijna iedereen in Tubeke: Pro League, KBVB en de Waalse voetbalvleugel (ACFF). Voetbal Vlaanderen is ongeveer een jaar geleden verhuisd naar kantoren in Strombeek en wil daar blijven. Het huurt er en denkt wel na of op termijn de statutaire verplichting om de zetel van elk provinciaal comité in de eigen provincie te houden (financieel) zinvol is. Maar dat denkwerk zit nog in een embryonale fase. Op termijn kan een en ander wel leiden tot de aankoop van een Vlaams gebouw.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier