“Ik kijk geregeld tv, vooral dan voetbal. Europese topwedstrijden probeer ik altijd mee te pikken,” vertelt Denderverdediger Steven De Petter (21). “De omstandigheden waarin ik dat doe, variëren nogal. Soms bekijk ik een wedstrijd in mijn eentje, meestal in het gezelschap van vrienden of familie. In groep vind ik het leuker, je kunt dan tijdens de rust je eigen bespreking houden. Wanneer je een wedstrijd bekijkt met mensen die nooit zelf hebben gevoetbald, merk je dat zij bepaalde situaties heel anders beoordelen dan jij. Ik probeer wel dingen op te pikken wanneer ik een wedstrijd bekijk. Hoe topspelers een oplossing vinden in moeilijke situaties, zulke zaken.”

Naast het voetbal heeft De Petter maar één echte andere tv-fascinatie. “Ik kijk wel naar veel verschillende sporten op Eurosport bijvoorbeeld, maar echte voorkeuren heb ik niet. Of het zou vissen moeten zijn. Dat is mijn hobby en een programma daarover zal ik altijd volgen. Jammer genoeg zijn die tegenwoordig zeer zeldzaam. Veel voetballers vissen graag, ik denk dat het komt omdat het aan zo’n visvijver erg rustig is, het volledige tegenbeeld van een voetbalveld. Het maakt me ook niet uit of ik nu acht dan wel twintig vissen vang, gewoon tot rust komen, meer hoeft dat niet te zijn.”

Ook buiten de sport vindt De Petter zijn gading op tv : “Ik ben een absolute fan van de soap Thuis. Die volg ik nu, samen met de familie, toch al een jaar of vijf. Precies het aantal jaar dat Lien Van De Kelder in de serie zit, maar dat is puur toeval. Mocht je me voor de keuze stellen tussen een avondje vissen of een avondje tv, dan hangt dat echt van de omstandigheden af. Bij mooi weer verkies ik een avondje hengelen boven een aflevering van Thuis. Is het weer slecht en staat er Champions Leaguevoetbal gepland, dan blijf ik liever binnen.”

De Petter bekijkt zijn favoriete programma’s nog niet in digitaal formaat. “Ik ben niet iemand die de allernieuwste snufjes meteen in huis haalt. Ik hoef ook niet per se Belgacom TV te hebben om alle voetbalwedstrijden in eerste te zien. Zo’n freak ben ik nu ook weer niet.”

Nochtans, nu hij voor het eerst in de hoogste afdeling speelt, kan De Petter ook zichzelf gadeslaan op het kleine scherm. “Dat doet soms wat vreemd aan. Op tv lijken de dingen soms helemaal anders dan hoe je die zelf hebt ervaren. De verlichting van ons stadion bijvoorbeeld, maar ook de manier waarop ik loop. Ik dacht dat die anders was (lacht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier