Nog niet zo lang geleden werden Coulibaly en Arzo van AA Gent geschorst op basis van televisiebeelden. Ik vind het niet meer dan terecht dat beide spelers later een sanctie kregen omdat de fouten tijdens de wedstrijd niet werden bestraft. Met respectievelijk vier en drie speeldagen mogen we wel degelijk over een zware schorsing spreken. In het geval van Coulibaly werd de schorsing door onze gerenommeerde bondsinstanties zelfs nog eens opnieuw uitgesproken nadat de straf reeds was uitgezeten (gelukkig nadien rechtgezet).

Men zou denken dat dergelijke gevallen precedenten zijn die het aantal smerige overtredingen buiten het gezichtsveld van de scheidsrechters moeten beperken. Groot is mijn verwondering dan ook dat het zwaar schorsen op basis van televisiebeelden enkel voor spelers van AA Gent blijkt te gelden.

Kanu (Standard) werd op basis van beelden voor het uitdelen van een slag voor één wedstrijd geschorst. Harbaoui (Lokeren) werd nadat een op tv duidelijke elleboogstoot, zonder bal in de nabijheid, werd aangetoond, niet eens geïnterpelleerd. Ik ben benieuwd of het “Clubbijtertje” Dirar er na zijn pitbullactie nu ook nog eens ongestraft afkomt. Dan zal ik me echt wel vragen beginnen te stellen …

Ethische vragen reizen ook steeds meer nu clubs tijdens het seizoen trainers, scouts, clubdokters en doelmannen (gelukkig stond hij “toevallig” niet in doel tijdens de bekerthriller en aansluitende penaltyreeks) overnemen om de concurrenten te destabiliseren.

Bedankt, Michel Louwagie. Met de uitgaande transfer van onze keeper met de krokodillentranen is niet alleen onze kassa mooi gespijsd (de linksachter mag nu komen), maar zijn we tevens verlost van een doelman die nooit van de lijn komt en helemaal niet kan meevoetballen. Bojan, je was een goede lijnkeeper, maar je bent fake en we zullen je niet missen. Er wacht je een mooie ontvangst met de aartsvijand in het Ottenstadion … Ik hoop dat vooral “sweat” en weinig “glory” je deel zullen zijn.

Kan iemand mij terloops ook eens uitleggen waarom men een “uitzonderingstransfer” zou goedkeuren op basis van een blessure van de derde doelman met amper een halfuur competitie-ervaring?

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

P. De Rudder, Marke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier