RC Genk gaat dus verder met Ronny Van Geneugden als trainer. Van Geneugden kreeg een contract van onbepaalde duur én ziet daarin als vangnet een clausule die hem toelaat ook in een andere functie binnen de club aan de slag te blijven.

Maar waarom duurde het zolang om een trainer vast te leggen die men kent? En waarom moest dan nog worden gepraat met Glen De Boeck en Albert Cartier, die opstapt bij Bergen?

Jos Vaessen: “Dat was niet zo ernstig. Op een zeker ogenblik hebben wij het nodig geacht om informatief met een aantal personen te praten en Albert Cartier was daar de enige van.”

En Glen De Boeck de andere enige.

Louis De Vries heeft ons De Boeck aangeboden en gezegd dat hij graag naar Genk zou komen. Dus heeft hij mij zijn telefoonnummer gegeven om dat te kunnen nagaan. Voor mij was dat een megaverrassing. Met De Boeck heb ik, veertien dagen geleden, één telefonisch gesprek gehad.”

Waarom Genk er niet verder mee is gegaan, wil Vaessen niet gezegd hebben. “Ik denk dat dat niet netjes zou zijn. Er is intern over gepraat en we hebben beslist er niet verder mee te gaan.”

Dat het zolang aansleepte om Ronny Van Geneugden aan te stellen, kwam ook omdat Genk eerst met Albert Cartier onderhandelde, is in Genk te horen. “Dat is absoluut onjuist”, zegt Vaessen. “In België was er naast De Boeck nog één trainer van wie we info binnen hadden gekregen zonder dat we daar zelf om gevraagd hadden. Sommigen in de sportieve commissie vonden het meer dan nuttig een gesprek met hem te voeren. Zaterdag een week geleden heb ik Cartier bij mij thuis gesproken. Maar wij herkenden geen specifieke meerwaarde die ons verder zou brengen, laat ik het zo zeggen.”

Blijft de vraag waarom het toch zolang moest duren voor Van Geneugden kon tekenen. “Het heeft zolang geduurd omdat we een heel slecht seizoen achter de rug hebben”, zegt Vaessen, “en we heel sterk twijfelden. We konden het ons niet veroorloven fouten te maken. Bovendien wilden wij de mening van de raad van bestuur en die komt pas om de veertien dagen samen.”

Dat getuigt niet van veel vertrouwen: twijfelen aan een trainer die je kent omdat hij al zo lang bij de club is.

“Dat kan je zo uitleggen als je wil, maar het probleem is dat je van een vreemde trainer weinig weet over zijn manier van werken als je die aanspreekt. Ronny Van Geneugden kennen we van haver tot gort. Dat is een voordeel, maar soms ook een nadeel. Daarom hebben we van in het begin gezegd: we gaan niet te snel een beslissing nemen. Maar de contacten met De Boeck en Cartier dateren van vóór we Van Geneugden ons definitieve woord gaven.”

RAOUL DE GROOTE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier