UC Sampdoria

Roberto D'aversa © LAPRESSE

Trainer – Roberto D’aversa, 12/08/1975

? D’Aversa wist twee jaar op rij te promoveren met Parma. Zo speelde Parma in 2018 voor het eerst sinds het faillissement in 2015 terug in de Serie A.

? Vorig seizoen werd hij bij Parma ontslagen in augustus. Enkele maanden later, in januari, werd hij terug aangenomen.

? In 2004 werd D’Aversa geschorst wegens matchfixing.

Transfers

In

Antonio Candreva (Inter), Antonino La Gumina (FC Empoli), Ernesto Torregrossa (Brescia Calcio).

OUT

Federico Bonazzoli (US Salernitana), Gastón Ramírez.

Smaakmaker – Mikkel Damsgaard

Tijdens de eerste wedstrijd van het EK moest de lichtvoetige aanvallende middenvelder nog toekijken, maar na het tragische voorval met Christian Eriksen kreeg Mikkel Damsgaard de kans om zich in de kijker te spelen. En dat deed hij met verve.

De Engelse doelman Jordan Pickford zal de heerlijke vrije trap van de Deen in de halve finales ongetwijfeld nog weleens zien voorbijflitsen in gedachten; het was de eerste tegentreffer van de Engelsen tijdens het toernooi. In steun van de diepe spits of vanop de flank was Damsgaard goed voor twee doelpunten, een assist en veel kopzorgen bij de tegenstander.

Damsgaard, die tijdens het EK zijn 21e verjaardag vierde, werd geboren in Jyllinge. Het overgrote deel van zijn jeugdopleiding kreeg hij bij FC Nordsjealland, waar hij in 2017 op het hoogste niveau debuteerde. In 93 wedstrijden was hij goed voor 13 doelpunten en 21 assists. Cijfers waarmee je thuis kunt komen.

In de zomer van 2020 leverde het hem een transfer op naar Sampdoria, de ex-club van Dennis Praet. Bij de club uit Genua moest Damsgaard vanop verschillende posities opereren. Mede hierdoor kende hij een minder productief eerste seizoen.

Mikkel Damsgaard
Mikkel Damsgaard© LAPRESSE
UC Sampdoria
UC Sampdoria

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier