Ui-jo Hwang – CLUB: Bordeaux

© belgaimage

De 28-jarige Zuid-Koreaanse aanvaller zorgde met twee treffers voor de 2-1-zege van de Girondins tegen Angers, waardoor ze in de Ligue 1 gedeeld zesde staan met Ol. Marseille.

Een week geleden opende Ui-jo Hwang ook al de score in de 0-3-overwinning op OGC Nice. Nu legde de kwieke 32-voudige international met snelle doelpunten in de 8e en 11e minuut het thuisduel tegen Angers in de beslissende plooi. Na drie opeenvolgende driepunters ziet het team van coach Jean-Louis Gasset zijn tussensprint beloond met een plek die lonkt naar Europees voetbal. Komende vrijdag wacht er een mooie test, met de verplaatsing naar het derde geklasseerde Ol. Lyon.

De perfect tweevoetige Hwang zorgt er voor dat Bordeaux dus boomt. De 1,85 meter grote centrumaanvaller geeft de laatste weken blijk van een beangstigende doeltreffendheid. Ver weg is het bezoekje aan het bureau van de hoofdtrainer begin november. Toen klopte Hwang met zijn vaste vertaler aan voor een gesprek. Daarbij uitte hij de wens om diep in de aanval te worden uitgespeeld. Dat is namelijk ook zijn plaats bij de nationale ploeg. Maar Gasset wees Hwang op het belang van statistieken, want tot voor de komst van AS Saint-Etienne (1-2) op 16 december oogde het rapport van Hwang heel mager: 0 goals en slechts 1 assist.

Sindsdien zette hij de inhaalbeweging in, wat er zelfs toe leidt dat er bij de Girondins niet langer dringend wordt uitgekeken naar een nieuwe nummer 9. Dat komt goed uit, omdat de financiële middelen er niet zijn en een vervanger voor de Braziliaanse controlerende middenvelder Otávio (26, gescheurde achillespees) dringender is. De teller van Hwang staat na dit weekend op 5 goals en 2 assists in 19 duels. Gasset prijst vooral zijn diepgang, waardoor Josh Maja en Nicolas De Préville op de bank zitten.

Coach Gasset wees Hwang op het belang van statistieken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier