ADRES Brusselsesteenweg 223 – 1190 Vorst

TEL. 02 544 03 16

INTERNET www.rusg.be

E-MAIL rusg@rusg.be

TWITTER @UnionStGilloise

FACEBOOK Union Saint-Gilloise

VOORZITTER Jurgen Baatzsch

ALGEMEEN DIRECTEUR Olivier Dumonchaux

SPORTIEF DIRECTEUR Guy Brison

STADION Koning Boudewijnstadion

CAPACITEIT 50.000

SPONSORS Culture et Formation, Honda Ring Motor

BUDGET2 miljoen euro

STERKTES & ZWAKTES

Vorig seizoen kostte het vertrek van aanvaller Fauré tijdens de winterstop de ploeg een pak punten in de terugronde. Union moest zo na een sterke competitiestart toch tot de laatste speeldag knokken voor een plek bij de beste acht. Het geraamte van die ploeg bleef behouden, van de vaste waarden vertrok enkel Kocabas (naar OHL). In doel krijgt aanvoerder Sadin er met Saussez een geduchte concurrent bij. In de achterlinie is rechtsback Mpati zeker van zijn stek, het centrale duo Martens en Vandiepenbeek mag daarentegen nog wat extra concurrentie verwachten. Om de ploeg te doen draaien wordt ook dit seizoen weer gerekend op Rajsel, die samen met Morren en Aguemon voor gevaar moet zorgen. Het belangrijkste pijnpunt ligt diep in de spits. Een contractverlenging voor Kitambala, die er na enige tijd toch in slaagde Fauré te doen vergeten, laat op zich wachten. Er moeten minstens twee spitsen bijkomen. Een ander, extrasportief, nadeel zijn de verbouwingen in het Dudenpark, waardoor Union tot maart moet uitwijken naar het Koning Boudewijnstadion.

VEDETTE

Rajsel (23) groeide op in de Parijse regio en kreeg zijn opleiding bij PSG, waar hij voetbalde tot bij de reserveploeg. Na een korte passage in Slovenië, waar zijn roots liggen, kreeg zijn carrière pas echt vorm door zijn overstap naar Union in 2014. Daar ontpopte hij zich de voorbije twee seizoenen tot leider in de kleedkamer en spelbepaler op het veld. Met twaalf doelpunten had hij een groot aandeel in de sterke campagne van de Brusselaars vorig seizoen.

TRAINER

Op zijn 56e kent Marc Grosjean de tweede klasse als zijn broekzak. De ervaren Luikenaar coachte onder meer La Louvière, Antwerp, Eupen en FC Brussels. Na een avontuur in Saudi-Arabië, aan de zijde van Michel Preud’homme, keerde hij terug naar België. Eerst bij Dender, vervolgens bij Union, dat hij vorig seizoen naar de fel begeerde top acht loodste.

AMBITIE

Union had vorig seizoen het derde grootste toeschouwersaantal in tweede klasse, wat de club en gemeente noodzaakte tot de modernisering van het stadion. Daardoor wordt tussentijds uitgeweken naar het veel te grote Koning Boudewijnstadion. Een klein nadeel voor dit seizoen, maar het illustreert de grote ambities die de Brusselse traditieclub koestert op de langere termijn.

IN

Pierre-Baptiste Baherlé (STVV), Mathias Fixelles (Woluwe-Zaventem), Adrien Saussez (AFC Tubize), Alessio Palmieri (Dender)

OUT

Anthony Cabeke (RWDM), Sami Lkoutbi (Londerzeel), Ignazio Cocchiere (Dender), Fazli Kocabas (OHL), Andre Coutinho (Waterloo), Cedric Guiro, Loïc Mandiangu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier