US Lecce

trainer Fabio Liverani 29/04/1976

Ex-international en middenvelder van onder meer Perugia, Lazio, Fiorentina en Palermo.

Debuteerde als T1 in de Serie A bij Genoa (2013), maar werd er na 7 matchen ontslagen. Ook zijn passages bij Leyton Orient (27 matchen) en Ternana (13) waren van korte duur.

Lecce (september 2017) is een voltreffer: van de Serie C naar Serie A in twee seizoenen.

transfers In

Benzar (Steaua Boekarest, Rou), Vera (Leones FC, Col), Gabriel (AC Perugia), Sjakov (PAOK, Gre), Lapadula & Rossettini (Genoa CFC).

Out

Marino (Venezia FC), Arrigoni & DiMatteo (SS Teramo Calcio), Bovo (gestopt).

smaakmaker GIANLUCA LAPADULA

Sinds hij in 2010 in het eerste elftal van Atletico Roma (derde klasse) debuteerde, droeg Gianluca Lapadula in negen seizoenen tien verschillende shirts. Een grillig parcours. Van de lagere reeksen in Italië tot een buitenlands avontuur in Slovenië tot een verrassende transfer naar AC Milan. Bij Pescara (Serie B, 2015/16) had hij in 43 wedstrijden 30 keer gescoord, wat hem de bijnaam Lapagol en een droomtransfer had opgeleverd. De grootmacht uit Milaan betaalde 9 miljoen euro en met 8 doelpunten deed de concurrent van Carlos Bacca het niet eens onaardig, maar blijven op San Siro was voor niemand een optie. Hij verkaste vorige zomer na een degelijke uitleenbeurt (6 goals) voor 11 miljoen definitief naar Genoa, dat de fysiek sterke spits voor een seizoen aan nieuwkomer Lecce verhuurt.

US Lecce
Fabio Liverani
Fabio Liverani© LAPRESSE
GIANLUCA LAPADULA
GIANLUCA LAPADULA© LAPRESSE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier