US Sassuolo Calcio

Alessio Dionisi © LAPRESSE

Trainer – Alessio Dionisi, 01/04/1980

? Olginatese, een club uit de Serie D, was de laatste club waar hij actief was als speler. In 2014 stopte hij met voetballen waarna hij er meteen trainer werd.

? Dionisi werd vorig seizoen kampioen met Empoli in de Serie B.

? Het wordt zijn eerste seizoen in de Serie A. Ook als speler was hij nooit actief op het hoogste niveau.

Transfers

In

Maxime López (Ol. Marseille, Fra), Hamed Junior Traorè (Empoli FC), Jeremy Toljan (Borussia Dortmund, Ger).

OUT

Federico Di Francesco (SPAL), Giangiacomo Magnani (AC Monza), Marlon (Sjachtar Donetsk, Ukr), Luca Mazzitelli (AC Monza).

Smaakmaker – Domenico Berardi

Van een echte clubspeler gesproken. Domenico Berardi (27) begon met voetballen bij Cosenza, vanwaar hij al snel richting Sassuolo trok. Sindsdien heeft de Italiaanse flankspeler nooit nog een wedstrijd voor een andere club gespeeld.

Toch was Berardi een tijdje voor maar vijftig procent eigendom van Sassuolo; de andere helft van de eigendomsrechten waren in de handen van Juventus. Sinds 2015 is Berardi echter volledig speler van Sassuolo, al zou De Oude Dame wel een afkoopclausule hebben bedongen die rond de 18 miljoen euro ligt.

De linksvoetige Berardi is veelal terug te vinden op de rechterflank. Vandaar snijdt hij graag naar binnen om het schot te zoeken. Naast uitstekende voeten, heeft hij ook een stevig temperament, getuigen de hoeveelheid kaarten die al op zijn naam staan. Sinds de promotie van Sassuolo naar de Serie A in 2013 verzamelde Berardi al 62 gele kaarten en 6 rechtstreekse rode kaarten. Niet slecht voor een aanvallend ingestelde speler.

Met Italië werd Berardi deze zomer Europees kampioen. In de groepsfase was hij goed voor twee assists.

Domenico Berardi
Domenico Berardi© LAPRESSE
US Sassuolo Calcio
US Sassuolo Calcio

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier