US Sassuolo

trainer ROBERTO DE ZERBI 06/06/1979

Debuteerde als middenvelder pas op zijn 28e in de Serie A, nadat Napoli hem voor 2,5 miljoen bij Catania had weggekocht.

Won met Foggia, waar hij eerder ook speelde, in 2016 de Coppa Italia Lega Pro, de beker voor teams uit de Serie C. Zijn enige prijs als coach.

Startte in mineur als T1 in de Serie A: na minder dan drie maanden ontslagen bij Palermo.

transfers In

Obiang (West Ham, Eng), Caputo & Traoré (Empoli), Sala & Gravillon (Inter), Toljan (Borussia Dortmund, Ger).

Out

Sensi (Inter), Franchini (AC Cesena), Sernicola (Virtus Entella), Scamacca (Ascoli), Odgaard (SC Heerenveen, Ned).

smaakmaker DOMENICO BERARDI

Arrigo Sacchi was in januari 2014, na zijn eerste maanden in de Serie A, al overtuigd: Domenico Berardi was, zei de ex-bondscoach, een van de grootste talenten van zijn generatie. Een moderne aanvaller die over de hele lengte en breedte van het veld speelt, over een goede techniek en veel temperament beschikt én trefzeker is: in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau scoorde hij bij het bescheiden Sassuolo 16 keer, het seizoen erna slechts eentje minder. De Italiaanse top – Juventus, Internazionale, Roma – lonkte, maar de jonge aanvaller blijft Sassuolo Calcio en het Mapei Stadium trouw. De Calabriër belandde er in 2010, 16 jaar jong, op de academie en debuteerde twee jaar erna in tweede klasse. Met 74 goals is Berardi, Italiaans international, clubtopschutter aller tijden van de Neroverdi.

US Sassuolo
ROBERTO DE ZERBI
ROBERTO DE ZERBI© LAPRESSE
DOMENICO BERARDI
DOMENICO BERARDI© LAPRESSE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier