HOOPT OP SPEELMINUTEN BIJ NORWICH CITY.

Vadis Odjidja-Ofoe (26) speelde in de jeugd bij AA Gent en Anderlecht en gold als een van de grootste Belgische talenten. In 2006 maakte de centrale middenvelder zijn debuut voor paars-wit, maar ondanks zijn capaciteiten kreeg Odjidja onder Frankie Vercauteren geen speelminuten. Pas toen Ariël Jacobs het roer overnam kwam hij meer aan spelen toe. Maar na anderhalf seizoen bij de A-kern stonden er toch slechts drie wedstrijden op de teller waarin hij één keer scoorde. Desalniettemin was er heel wat buitenlandse interesse.

Odjidja koos ervoor om het seizoen 2007/08 aan te vangen in het Astridpark, maar in januari vertrok hij alsnog naar het buitenland. Hij tekende een driejarig contract bij het Duitse Hamburg SV en werd daar herenigd met Vincent Kompany. Opnieuw kwam hij nauwelijks in actie. De spelverdeler speelde drie wedstrijden voor HSV en besloot om in 2009 terug te keren naar België.

Het was Club Brugge dat hem voor een habbekrats overnam. Odjidja vond in Brugge eindelijk de speelgelegenheid die hij wilde. In vijf jaar tijd trok hij 231 keer het blauw-zwarte shirt aan en trof hij 26 keer raak. In 2014 vond hij dat het moment gekomen was om andere oorden op te zoeken. Norwich City, dat net uit de Premier League getuimeld was, lokte hem naar de andere kant van het Kanaal. The Canaries telden vijf miljoen euro neer voor de Gentenaar.

Door een vervelende heup- en knieblessure kon Odjidja in Engeland nog niet tonen wat hij in zijn mars heeft. Hij trad afgelopen seizoen slechts zes keer aan met het eerste elftal en zijn aandeel in de promotie was dus beperkt. Komend seizoen hoopt hij blessurevrij te blijven en speelminuten te verwerven in de Premier League.

Michael Bailey, journalist van de Eastern Daily Press kan moeilijk inschatten of de Belg komend seizoen in de ploeg zal staan: “Het was door zijn blessures een verschrikkelijk jaar voor Odjidja, die nochtans met veel tromgeroffel werd binnengehaald. Het is een zonde dat hij zo weinig gespeeld heeft, want manager Alex Neil gelooft in hem. De weinige keren die hij in actie kwam liet hij al enkele flitsen van zijn klasse zien. Ik denk dat de Premier League hem beter zal liggen dan het ruwe spel uit The Championship, waar hij minder tot zijn recht komt.” Volgens Bailey zal Odjidja bij Norwich City blijven: “Hij heeft nog een contract tot 2017 en ik ben ervan overtuigd dat de coach hem wil houden omdat hij specifieke kwaliteiten heeft die de andere spelers niet hebben. Als hij in de voorbereiding fit blijft, zal hij ongetwijfeld kansen krijgen.”

DOOR MATTHIAS DE LANGHE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier