Bondscoach Sven-Göran Eriksson hekelt mentaliteit van zijn internationals.

Woedend was hij, de Zweed Sven-Göran Eriksson, na de 4-1-nederlaag (de grootste uitschuiver in 25 jaar) vorige week woensdag in en tegen Denemarken. De anders zo beheerste bondscoach aarzelde niet om zijn vetbetaalde internationals flink te hekelen. Eriksson kookte vooral door het povere spel in de tweede helft. “Ik heb eigenlijk niks te zeggen over de wedstrijd vóór rust, want toen speelden beide ploegen goed. Maar wat er daarna gebeurde, betreur ik sterk. Ik ben er zelfs erg boos over. Het was een ramp, een puinhoop, een totale afgang. We verdedigden niet goed, verloren te veel de bal. De laatste 30 tot 35 minuten hebben we helemaal niets gedaan. Ongelofelijk”, zo stak hij zijn verontwaardiging niet weg. “We begonnen de tweede helft als een vakantie-elftal. Ik heb medelijden met de meegereisde fans. Ik vertelde mijn spelers dat, als we zo blijven voetballen, we het WK volgend jaar kunnen vergeten. Je kunt een wedstrijd verliezen, maar niet zo futloos zoals wij voetbalden na rust.”

Aanvoerder David Beckham krabde even achter zijn oren. “Ik weet niet wat het was”, verklaarde hij achteraf op de BBC. “Die Denen maakten drie snelle goals en de interland was gespeeld. We raakten alles kwijt en deden niets meer zoals de manager had gevraagd. Persoonlijk denk ik niet dat de motivatie een probleem was. We hebben gewoon niet naar onze potentie gespeeld.”

Invallersdoelman David James, die zijn bijnaam Calamity James alle eer aandeed, gaf toe dat hij niet optimaal gemotiveerd was. “Ik had me niet goed voorbereid en was er niet klaar voor”, vertelde de goalie van Manchester City, die sinds hij vorig jaar blunderde tegen Oostenrijk, niet langer eerste keuze is. “Ik neem het mezelf kwalijk dat ik té ontspannen was”, verklaarde de doublure van Paul Robinson (Tottenham). (FV)

De Japanse middenvelder Hidetoshi Nakata (28) werd door Fiorentina voor een seizoen uitgeleend aan Bolton Wanderers. Arsène Wenger (57), die in 1996 het Japanse Nagoya Grampus verruilde voor Arsenal, vierde tegen Chelsea zijn vijfhonderdste wedstrijd in dienst van de Londense topclub. Manchester United verhuurde de Franse spits David Bellion aan West Ham. Ondertussen sloten de Mancunians een samenwerkingsverband met het Braziliaanse Flumi-nense. Tottenham incasseerde 6,5 miljoen euro voor de verkoop van Frédéric Kanouté aan FC Sevilla, waar hij voor vier jaar tekende. James Beattie (Everton) is meerdere weken out met een voetblessure. Charlton haalde de Noorse doelman Thomas Myhre (31) weg bij Sunderland, waar hij geen akkoord bereikte over een contractverlenging. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Bent (Charlton) 4 goals ; 2. Drogba (Chelsea), Horsfield (West Bromwich Albion), Van Nistelrooy (Man. United) 2 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier