Valencia CF

trainer José Bordalás – 05/03/1964

? Door zijn defensieve aanpak wordt hij ook weleens ‘de kleine Mourinho‘ genoemd. Nochtans lijkt hij met zijn 4-4-2 meer op Diego Simeone.

? In 2019 ontving hij de Trofee Miguel Muñoz die elk seizoen wordt uitgereikt aan de beste trainer van La Liga.

? Toen hij Getafe in 2016 overnam, vegeteerde de club in de buik van het klassement. Met hem aan het hoofd vocht de club bijna elk seizoen voor een Europees ticket.

transfers

In

Omar Alderete (Hertha BSC, Ger).

OUT

Kevin Gameiro (RC Strasbourg Alsace, Fra), Javi Jiménez (Albacete), Eliaquim Mangala, Jorge Saenz (CS Maritimo, Por).

smaakmaker Carlos Soler

Het kind van de club. Zo zou je kunnen samenvatten wat Carlos Soler voor Valencia betekent. Van in zijn prille jeugd droeg hij het truitje van de Chés, en op 10 december 2016 maakte de middenvelder zijn droom waar toen Cesare Prandelli hem zijn eerste speelminuten gaf tegen Real Sociedad, als invaller voor Mario Suárez.

Sindsdien heeft de jongen een lange weg afgelegd. Terwijl de club geleidelijk lijkt weg te zakken in onderste regionen van La Liga – de schuld van het rampzalige beleid van de eigenaars – leek de Spaanse middenvelder nog nooit zo sterk. Hij was al een belangrijke speler, maar vorig seizoen werd hij gewoonweg onmisbaar. De 24-jarige Soler kwam 31 keer in actie, waarbij hij elf doelpunten maakte en acht assists gaf. Het zijn statistieken die iedere centrale middenvelder zouden doen blozen en die bij velen de hebzucht aanwakkeren. Maar Carlos Soler heeft er lak aan. Hij wil sterven in Valencia. Voor Valencia.

Valencia CF
José Bordalás
José Bordalás© Alter Photos/Sipa USA
Carlos Soler
Carlos Soler© pressinphoto/Sipa USA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier