Valpartij

Mathieu van der Poel © GETTY IMAGES

Woensdag 20 maart in Nokere Koerse kwam Mathieu van der Poel door een zware valpartij in de problemen. Minuten bleef de renner op de grond liggen en men vreesde het ergste. Al bij al, stelde men later vast, viel het allemaal nog mee.

Maar ik snap het nog altijd niet. Welke renner laat zich met tweehonderd meters voor de aankomst afzakken in plaats van mee te sprinten voor de overwinning? Dat onbegrijpelijke van af te zakken tijdens die in volle gang zijnde eindsprint deed de Duitser Max Walscheid. Geen wonder dat hij tegen een renner op botste en niet alleen hém meesleurde in de valpartij, maar ook de topfavoriet Van der Poel, die zijn kans op de overwinning – of toch bij de eerste drie te eindigen – in rook zag opgaan.

Ik wil niet dadelijk denken aan opgezet spel, maar ik zou daar toch graag de uitleg van Walscheid over gelezen hebben. Op driehonderd meter van de eindmeet midden in de groep sprinters je plots laten afzakken en de topfavoriet meesleuren in een valpartij, leg het mij maar uit.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier