Belofte-international Dieter Van Tornhout was in de heenronde met drie goals in enkele invalbeurten een revelatie bij Club Brugge, maar sinds de komst van Manasseh Ishiaku verloor hij zijn plaats in de wedstrijdkern en ging hij door een diep dal. Afgelopen weekend kwam hij weer in beeld : doelpunt met de nationale beloften in San Marino en invalbeurt bij de competitieleider in La Louvière. Hij stelt zich vragen over zijn toekomst, vooral omdat er nogal wat belangstelling voor hem zou zijn. “Daarvoor moet je bij mijn manager zijn”, zegt hij. “Er zijn nog zeven wedstrijden en het belangrijkste is nu dat ik mij volledig op Club Brugge concentreer. Als je geproefd hebt van eerste klasse en gevoeld hebt dat je het aankunt, is het normaal dat je ongelukkig bent als je na de winterstop meer met de reserves moet beginnen. Maar dankzij mijn selecties voor de nationale belofteploeg is mijn vertrouwen weer terug en ik voel dat de positieve lijn weer helemaal is ingezet.”

“Er contacteerden ons nogal wat ploegen met de vraag of ze hem kunnen huren”, aldus Jean-Claude Lagaisse, manager van Van Tornhout. “Onder andere Westerlo, AA Gent, KV Kortrijk, Moeskroen en Zulte-Waregem. Begrijpelijk. Iedereen zoekt een spits en iedereen zag wat Dieter voor nieuwjaar bij Club in enkele invalbeurten presteerde en iedereen ziet hem ook bij de nationale beloften. Dieter is groot en toch vrij snel en wendbaar, hij is kopbalsterk, heeft een goede trap en scoort heel gemakkelijk. Stormram en intelligente jongen tegelijk. In januari was een verhuur voor Marc Degryse nog niet bespreekbaar. Binnenkort willen we nog eens met Club Brugge rond de tafel zitten. Krijgt Dieter volgend seizoen een volwaardige kans of niet ?”

“Ik moet eigenlijk zelf ook nog eens hard over mijn toekomst nadenken”, besluit Van Tornhout, die vorige maand 20 werd en in Brugge nog tot 2007 onder contract ligt. “Uitgeleend worden is ook een mes dat aan twee kanten snijdt. Hier is er altijd een vangnet, maar als het bij een andere club tegenvalt, wat gebeurt er dan ? In januari zei Marc Degryse njet, omdat hij nog niet wist of Rune Lange zou bijtekenen. Het belangrijkste is voor mij dan ook te weten wat ze volgend seizoen met mij van plan zijn. Bijvoorbeeld : zullen ze er nog een spits bijhalen of niet ? Want mijn ervaring hier is dat ze er niemand bijkopen om met de reserves te laten spelen.”

(

CV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier