Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Met de boodschap dat het voor hem niet meer hoefde, liep Dennis van Wijk vorige week maandag boos weg uit de vergadering van het directiecomité waarvan hij als trainer-technisch directeur samen met voorzitter Antoine Van Eeckhout, ondervoorzitter Brecht Vermeulen, secretaris Roland Deblaere en financieel en administratief manager Frank Trybou deel uitmaakt.

Het gebeurde uitgerekend op de dag dat SV Roeselare aankondigde dat het een akkoord sloot met jurist Patrick Verhamme om vanaf 1 september in dienst te treden als algemeen directeur en met die investering een duidelijke stap zette naar de verdere professionalisering en uitbouw van de club.

Later op de dag bevestigde Van Wijk aan de telefoon dat zijn besluit om ermee te stoppen, vaststond en dat hij ’s anderendaags dus niet zou komen opdagen voor de officiële fotoshoot. Uiteindelijk kon voorzitter Van Eeckhout hem dinsdagnamiddag overtuigen om te blijven met de belofte dat er meer geld voor transfers vrijgemaakt zou worden.

Van Wijk mag bij SV Roeselare zijn manschappen zelf kiezen, maar met het budget dat hij als technisch directeur ter beschikking kreeg, vreest hij tekort te schieten. Dat komt ook omdat een achttal van de spelers met een doorlopend contract die hij erfde en als ‘niet goed genoeg’ beoordeelde, nog altijd op Schiervelde rondloopt en dus betaald moet blijven worden van datzelfde budget.

Het was niet de eerste keer dat Van Wijk het bestuur onder druk zette. De week voordien nog beloofde de voorzitter dat de club zijn trainer niet in de kou zou laten staan en dat onder meer de firma Soiltech voor extra financiële middelen zou zorgen om voor elke linie nog iemand te kunnen aanwerven. Maar wat is de kostprijs van drie voetballers met een meerwaarde? In tijden van mondiale economische crisis is niet alleen in Roeselare het besef van de waarde van elke euro toegenomen. Koopjes zijn er vooral op het einde van de transferperiode te doen, maar op het moment dat de transfermarkt sluit, is de Jupiler Pro League dit jaar al vijf speeldagen en dus vijftien te winnen of te verliezen punten ver. Van Wijk weet uiteraard ook hoe de competitiestart van KSVR vorig seizoen is verlopen en hoe het zijn voorganger is vergaan: hoofdtrainer Dirk Geeraerd moest toen starten met een ploeg die te weinig kwaliteit bleek te bevatten, kwam in september al onder druk te staan en werd in oktober ontslagen. S

CHRISTIAN VANDENABEELE

‘Van Wijk weet hoe de competitiestart van KSVR vorig seizoen is verlopen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier