SV Zulte Waregem en Darije Kalezic zijn in een vechtscheiding verwikkeld. Ondanks lovende commentaren van CEO Patrick Decuyper werd de Bosnisch-Nederlandse trainer op 27 december 2011 na een teleurstellende 15 op 57 de laan uit gestuurd, maar vier maanden later is het driejarig contract nog altijd niet officieel ontbonden. Beide partijen hebben immers nog geen overeenkomst bereikt over de ontslagpremie die in het contract was vastgelegd. Die bedroeg volgens goed geplaatste insiders minstens “een paar honderdduizend euro” en dat bedrag weigert Decuyper nu op te hoesten.

Hij zou naar verluidt Kalezic voorgesteld hebben om diens loon verder uit te betalen tot die een nieuwe club vond, maar daar ging de ex-voetballer niet mee akkoord, ook niet toen Decuyper daarna een derde van de ontslagpremie wilde uitkeren. De onderhandelingen tussen de advocaten van beide partijen zijn nu nog altijd aan de gang.

“Zulte Waregem weigert zich te houden aan een waterdicht contract”, bevestigt Darije Kalezic het verhaal. “Verder wil ik daar op dit moment niet veel uitlatingen over doen. Hopelijk komen onze advocaten eerstdaags tot een vergelijk. Ik heb altijd gedacht dat we er als volwassen en verstandige mensen uit zouden raken, maar als dat niet lukt, dan zal ik verdere stappen moeten ondernemen.”

Patrick Decuyper wilde geen commentaar kwijt, maar Zulte Waregemwoordvoerder Bart Vandesompele ontkent niet dat de club nog altijd aan het onderhandelen is met Kalezic. “Zulke discussies verlopen niet altijd even vlot, want zoiets wordt tactisch gespeeld”, aldus Vandesompele. “Als Kalezic beweert dat zijn contract met bijhorende ontslagpremie waterdicht is, dan is dat zijn standpunt, maar wij zijn van mening dat een minnelijke schikking moet volstaan. De resultaten van Zulte Waregem bleven onder Darije immers fel beneden de verwachtingen en over zijn prestaties als coach konden we dus niet tevreden zijn. Daarvoor kunnen wij ook een aantal juridische argumenten aanvoeren. Het is ons op vandaag trouwens niet duidelijk of Kalezic al bij een andere club onderdak heeft gevonden of daar op korte termijn uitzicht op heeft. We hopen dat dit dispuut zo snel mogelijk opgelost raakt, want beide partijen hebben hier weinig belang bij.”

DOOR JONAS CRETEUR

“Zulte Waregem weigert zich te houden aan een waterdicht contract.”

Darije Kalezic

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier