Door het vertrek van Rocky Peeters naar Sint-Truiden speelde Roeselare vrij onverwacht een belangrijke steunpilaar kwijt. “We hielden er in eerste instantie geen rekening mee dat hij zou vertrekken”, geeft trainer Dennis van Wijk toe. “Op een bepaald moment trachtte Sint-Truiden hem los te weken. Wij noemden een prijs, waarvan we dachten dat het de juiste was. De Limburgers legden het geld op tafel. Eigenlijk verwachtten wij niet dat ze dat bedrag zouden neertellen. Financieel deden we een goede zaak. Het was daarna aan ons om met die euro’s een oplossing te zoeken.”

De neo-eersteklasser trok enkele nieuwe jongens aan. Een van hen is Björn Smits (30), die overkomt van de tweedeklasser FC Eindhoven. Hij kreeg een contract tot juni 2007 met een optie voor een extra seizoen. “We haalden hem binnen ter vervanging van Peeters. Smits is een vergelijkbare speler. Maar hij is meer verdedigend ingesteld. Hoe we dan voor de aanvallende impulsen zullen zorgen, hangt van verschillende factoren af. Maar we hebben meerdere spelers die dat kunnen.”

Bart Vlaeminck (21) is een tweede versterking voor de kern van Roeselare. De West-Vlamingen huren de middenvelder tot het einde van het seizoen van Club Brugge. “Ook Lander Deweer (naar VG Oostende, nvdr) en Abdelhakim Laref (naar FC Nieuwkerken Sint-Niklaas, nvdr) gingen bij ons weg”, zegt Van Wijk. “We hadden dus wel nog wat ruimte. Vlaeminck is een goede combinatiespeler die een actie en snelheid in huis heeft. Hij speelt verzorgd en is op technisch vlak heel goed. Bovendien kan Vlaeminck op verschillende posities uit de voeten, zowel links als rechts.”

Een derde aanwinst voor wit-zwart is Sanharib Malki Sabah (21), die overkomt van Royale Union. De aanvaller kreeg een contract voor anderhalf seizoen. “Malki is een beweeglijke spits”, aldus Van Wijk. “Hij is niet echt een targetman, maar wel levensgevaarlijk in de zestien meter. Hij komt ter vervanging van Emmanuel Coquelet (naar Bergen, nvdr).

“We houden nu nog een klein beetje geld over van de verkoop van Peeters en willen er graag nog één speler bij. Ik kan nog niet zeggen voor welk compartiment ik die extra pion zoek, want ik wil geen onrust in mijn ploeg.”

De spelerwissels zullen volgens de coach geen impact hebben op de manier van spelen. “Wij voetballen al drie jaar volgens hetzelfde concept. Het is makkelijker om nieuwe jongens zich te laten aanpassen aan onze spelstijl dan het merendeel van de spelers op een andere manier te laten voetballen.”

KDR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier