“Het ziet ernaar uit dat Francky Dury de Belgische Guy Roux aan het worden is !”, gaf de website van SV Zulte Waregem als commentaar op de contractverlenging van de trainer tot 2009. Een opmerkelijk gegeven, want Dury werkt al elf jaar ‘in vertrouwen’ samen met Willy Naessens, die toen nog voorzitter was van Zultse VV. “Waarom zou ik veranderen ?”, zegt de West-Vlaamse trainer daarover. “Het is zoals in een goed huwelijk. Waarom een nieuwe vrouw gaan zoeken als je er thuis een hele goede hebt ? Pas op, ik heb nog veel ambitie, daar ontbreekt het mij niet aan. Met deze ploeg gaan we alleen maar sterker worden. Maar we willen het liefst de weg van de geleidelijke groei bewandelen.” De liefde voor SV Zulte Waregem is wederzijds. “Ik leef momenteel voor Essevee”, aldus Dury. “Vraag me waar ik mijn droomappartement wil hebben en ik zeg spontaan : geef me er maar eentje met uitzicht op het Regenboogstadion. Zo diep zit die verbondenheid met de club op dit moment. Ik ben een tevreden man. Wat zou ik meer willen dan deze ideale eersteklasser, waar werklust en talent samengaan ?”

Ook Willy Naessens is bijzonder opgetogen met de keuze op lange termijn van Dury. “Het is pas de tweede maal dat we een geschreven contract hebben met Francky. Eerst dachten we aan drie seizoenen, maar uit tevredenheid voor wat hij tot nu toe al realiseerde, deden we er nog een jaar bij. Ik spreek graag over een uniek gegeven. Wij geven liever vertrouwen aan een vaste trainer, omdat er nog weinig spelers vijf tot zes jaar bij een club blijven. Bovendien worden onze sportieve verwachtingen ruimschoots ingelost en zelfs wat overtroffen. We hadden gerekend op 20 punten bij de winterstop, 38 op het einde van het seizoen. Ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat we wel eens vijf of zes wedstrijden gaan verliezen, maar Francky zal bij ons nooit het kind van de rekening worden.”

Naessens apprecieert de menselijke kwaliteiten en trainersvaardigheden van Dury. “Francky past volledig binnen het stramien van onze club : rustig handelen, graag iets bijleren en zich niet betweterig opstellen. Hij maakt goed gebruik van zijn sportieve volmachten en is voldoende psycholoog om alle problemen op te lossen. Nen clevere gast. Francky staat momenteel nog te graag op het veld, maar ook als technisch directeur of zelfs als commercieel manager zou hij ideaal zijn. Hij kan echt met iedereen omgaan.” FV

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier