Van 1989 tot 2004 speelde Peter van Vossen (21 april 1968) achtereenvolgens voor Beveren, Anderlecht, Ajax, Istan- bulspor, Glasgow Rangers, Feyenoord, De Graafschap, de amateurs van Bennekom en Vitesse. Als Nederlands international speelde de razendsnelle spits 31 interlands, waarin hij negen keer scoorde.

Nu woont Van Vossen in Almere met zijn vrouw en twee zonen, Kevin (15) en Joey (10). “Ik sloot vorig seizoen op een prettige manier een hoofdstuk af, want ik scoorde nog in mijn laatste wedstrijd tegen Sparta”, herinnert hij zich. “Ik stopte met een goed gevoel en kon tevreden op vakantie gaan. Daarna begon ik aan de cursus Trainer/Coach 2. Ik loop nu stage bij SV Almere. Verder werd ik analist voor Canal+ en werk ik ook voor Players United, een bedrijf van mijn boezemvriend John van den Brom en Rob Witschge. Tijdens een interland van Oranje in Engeland was ik zo gastheer voor een groep sponsors die we de wedstrijd lieten beleven zoals we dat als speler ook deden. Dat wil zeggen : een strandwandeling maken, lunchen en een clinic houden, waarbij we allerlei spelonderdelen uitvoerden. Verder keken we naar een training van het Nederlands elftal en hadden de sponsors ook nog een diner met de spelers. Ze vonden het allemaal fantastisch. Volgens mij was het ook voor het eerst dat zoiets werd georganiseerd. Het was echt ontzettend leuk. Ik was de laatste die naar huis ging (lacht).”

Zich amuseren, komt voor Van Vossen op de eerste plaats. “Ik kijk nu eerst naar wat ik leuk vind”, bedenkt hij. “In de eerste plaats wil ik me toeleggen op het analyseren van voetbalwedstrijden. Daar krijg ik veel positieve reacties op. Misschien kan ik dat later ook doen voor andere zenders, bijvoorbeeld de NOS en het nieuwe kanaal van John de Mol. Maar eigenlijk beleef ik veel plezier aan álles wat ik nu doe. Die trainerscursus is bijzonder leerzaam. Ik zie nu dat ik er nog niet klaar voor ben. Je dient je bijvoorbeeld aan te passen aan bepaalde situaties, moet informatie die je verzamelt in hokjes stoppen : dat is hier nodig, dat daar. Ik vind het heel boeiend.”

Van Vossen voetbalt alleen nog voor de oud-internationals. “That’s it. Ik zou nog wel tien jaar willen spelen, zo leuk vind ik het nog altijd. Maar als je geen tijd genoeg hebt om te trainen en wedstrijden te spelen, dan houdt het op. Met alle dingen die ik nu doe, heb ik een heel leuke invulling van mijn tijd. Het is ook wel eens leuk zonder al die druk leuk bezig te zijn.”(FV)

Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier