DE TRAINER JOSÉ RIGA

“We hebben onze doelstelling niet gehaald, want ik denk dat we onbewust toch meer hadden verwacht. We kunnen natuurlijk een aantal verzachtende omstandigheden inroepen, zoals het gebrek aan ervaring of het grote aantal nieuwe spelers dat we hebben moeten inpassen, maar ik denk toch dat we iets meer punten hadden verwacht. Het rendement is niet hoog genoeg geweest, want één of twee wedstrijden niet te na gesproken, hebben we wel degelijk altijd goed gespeeld. We hadden nooit het gevoel dat we te licht wogen. Al bij al moet ik dus een genuanceerde balans opmaken. We zijn sterk begonnen en hebben dan een hele periode zo goed als niet geoogst. Dat heeft met een combinatie van factoren te maken. In de eerste plaats waren er verschillende spelers die niet de nodige regelmaat aan de dag konden leggen, terwijl precies die regelmaat in de eerste klasse levensnoodzakelijk is. We moesten ook een aantal fouten cash betalen en in bepaalde wedstrijdonderdelen zijn we gewoon tekortgeschoten. We moeten de verklaringen voor de mindere gang van zaken dus vooral bij onszelf zoeken.

“Desondanks had een aantal duels ook positiever voor ons kunnen aflopen. Het is te vaak gebeurd dat we het gevoel hadden niet gekregen te hebben wat we verdienden. Maar we moeten nog veeleisender worden inzake de prestaties en de discipline. Op een gegeven ogenblik had ik er trouwens genoeg van om altijd maar hetzelfde te moeten herhalen. In de tweede ronde kunnen we ons niet meer verstoppen achter het excuus dat we nog een leerproces doormaken. Als ik naar alle compartimenten in het team kijk, moet ik vaststellen dat er in de twee rechthoeken bij ons een gebrek aan realisme was. Tot voor de verplaatsing naar Genk hadden we de beste verdediging, maar het uitvallen van Daré Nibombe heeft ons veel pijn gedaan. In de aanval hebben we duidelijk te veel kansen nodig om te scoren. Toch probeer ik trouw te blijven aan mijn overtuigingen. Op het ogenblik dat het slechter begon te gaan, was het team mede daardoor niet altijd in evenwicht. Vooral omdat we in de kern over verschillende spelers beschikken die precies dezelfde kwaliteiten hebben en elkaar dus niet echt aanvullen.”

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Al Khanchaf (9), Berthelin (17), Brahami (11), Colin (5), Coquelet (2), Cordaro (15), Dahmane (16), Dalmat (16), Diafutua (8), Guilmot (3), Jay (12), Milas (5), Mirri (16), Nibombé (9), Rabesandratana (13), Ragued (16), Soufiani (9), Ulens (1), Wamberto (10), Wansi (12), Wiggers (17), Zèbre (3), Zoko (11).

DOELPUNTENMAKERS : Cordaro (1), Dahmane (2), Dalmat (5), Milas (1), Mirri (1), Wamberto (2), Zoko (2).

ASSISTS : Brahami (1), Dalmat (2), Jay (1), Ragued (1), Wansi (1), Zoko (1).

GELE KAARTEN : 35

RODE KAARTEN : 7

STRAFSCHOPPEN : 1 voor (1), 2 tegen (1).

HOEKSCHOPPEN : 81 voor, 91 tegen.

OVERTREDINGEN : 303 begaan, 272 tegen.

TOP – HOCINE RAGUED

Franse recupererende middenvelder, die werd gevormd bij de topclub PSG, maar net te kort kwam om een plaatsje te veroveren. Toonde zich niet alleen een krachtige voetballer, maar ook een voetballer met een goede techniek en een sterk overzicht. Haalde altijd een constant niveau, ook in de moeilijke maand november.

FLOP – DANIEL WANSI

Op voorhand wist je niet wat je kon verwachten van deze Kameroense aanvaller, die al een wereldparcours aflegde en pas na een test een contract versierde. Verraste tegen Club Brugge, maar kon die prestatie niet bevestigen. Is echter niet de echte afwerker, want Daniel Wansi vindt bijzonder moeilijk de weg naar het doel.

STÉPHANE VANDE VELDE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier