Lecce moet verder zonder de familie Semerano.

“Onze beslissing om te vertrekken uit het voetbal is onomkeerbaar”, zo verklaarde voorzitter Rico Semera-no. “Het heeft geen zin meer alle beledigingen en bedreigingen te ondergaan. Het punt van verzadiging is bereikt.” De familie, die de aandelen van de club al sinds 1994 in handen had, maar naast de president ook de vice-voorzitter ( Pierandrea Semerano) leverde, heeft er geen trek meer in. Ook Mario Moroni stapte op. Daardoor staat Lecce nu te koop.

De hevige protesten van de eigen aanhang, die de Semerano’s wanbeleid verwijt, kenden in het thuisduel tegen Ascoli (0-0) een hoogtepunt. De harde kern van de Lecce-fans, de Curva, schreeuwde luidkeels om de terugkeer van de succesvolle Tsjechische trainer Zdenek Zeman, zong beledigende teksten aan het adres van de Semerano’s en bekogelde na afloop van het duel de auto van Pierandrea Semerano met flessen. Toen zijn ruit sneuvelde, was dat de spreekwoordelijke druppel. “Het algemene klimaat was niet meer gezond om verder te werken”, verklaarde Rico Semerano.

Onder Zeman speelde Lecce vorig seizoen fris en aanvallend voetbal. Het eindigde elfde en maakte op Juventus na (67 goals) de meeste treffers van de Serie A (66). Keerzijde van de medaille was echter dat de Zuid-Italiaanse ploeg ook verreweg de meeste goals tegen kreeg met liefst 73 stuks. Waar toen de Bulgaar Valeri Bojinov, de Serviër Mirko Vucinic, de Ivoriaan Axel Konan, de Malinees Souleymane Diamoutene en de Uruguayaan Guillermi Giaccomazzi nog volop werden bejubeld, worden de spelers nu bij gebrek aan succes uitgemaakt voor huursoldaten. Het nieuwe Lecce, dat wordt getraind door Angelo Gregucci, is een stuk saaier. (FV)

De contracten van Kaká en Alessandro Nesta bij AC Milan werden opengebroken tot 2010. Lazio haalde Marco Ballotta weg bij Treviso. De 41-jarige doelman, die in eerste instantie zal fungeren als vervanger voor Angelo Peruzzi of Matteo Sereni, kan bij een speelkans het record van Dino Zoff breken als oudste speler in de Serie A. David Trezeguet maakte tegen Club Brugge zijn honderdste officiële doelpunt voor Juventus. De Franse spits hoopt zo snel mogelijk het record van Michel Platini (104) te verbeteren. Manuele Blasi verlengde zijn contract tot 2009. Twee weken nadat Daniele Arrigoni terugkeerde als trainer, maakte Cagliari bekend dat zijn contract alweer werd ontbonden na aanhoudend protest van de fans en de grootste aandeelhouder, Massimo Cellino. De Sardijnse club is dus op zoek naar een derde coach, want Attilio Tesser werd al na één duel ontslagen. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Toni (Fiorentina) 4 goals ; 2. Adriano (Inter), Trezeguet (Juventus), Cruz (Inter), Muntari (Udinese) 3 goals.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier