Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Wim Raymaekers (ex-speler), Mike Naert (Het Depot) en Tegel Concept (hoofdsponsor) scharen zich openlijk achter Facebookgroep OHL2020.

Succes heeft vele vaders. Het was dan ook erg druk in de Leuvense perszaal zaterdagavond na de eclatante zege van OHL tegen Westerlo (5-1). Zowel voorzitter Jimmy Houtput, sportief verantwoordelijke Luc Denteneer als voor het eerst ook technisch coördinator Patrick De Wilde liet zich er graag zien. Trainer Emilio Ferrera wist niet waar eerst te knuffelen. Tijdens de persbabbel verklaarde hij weinig zicht te hebben op de interne intriges. Maar toen woordvoerder (en bestuurslid) Chris Vandebroeck een doorzichtig een-tweetje opzette, zong hij uitgebreid de lof van de twaalfde man. Een halfuur eerder was diezelfde Vandebroeck samen met Denteneer in een verder feestend stadion onder luide afkeuring van het harde supportersvak het veld overgestoken. Later die avond aan de vele togen in het stadion was duidelijk dat de oppositie van fans, sponsors en potentiële investeerders tegen het huidige bestuur niets aan kracht heeft ingeboet, ondanks de zege.

Het optreden van Houtput de avond voordien in Stadion op VTM was koren op de oppositiemolen. De voorzitter mocht het chaotisch verlopen overleg tussen club en achterban van donderdagavond komen toelichten. Dat overleg was georganiseerd door de overkoepelende supportersfederatie O-Hasj-El. Nog voor Houtput en CEO Paul Van der Schueren het woord konden nemen, stapte een tachtigtal OHL2020-sympathisanten op en liep de zaal meer dan half leeg. In Stadion bekende de voorzitter dat Bjorn Ruytinx weleens mee achter OHL2020 zou kunnen zitten. Betere reclame kon de oppositie zich niet wensen. In de uitzending zat ook een telefonisch interview met Mike Naert, directeur van het Leuvense muziekcentrum Het Depot en een van de initiatiefnemers achter OHL2020. Alles wees erop dat Houtput in de val was gelokt en er met open ogen in was gelopen.

Een uur voor de aftrap tegen Westerlo werd er op initiatief van OHL2020 in groep naar het stadion gestapt. Zónder de kritisch-ludieke tifo, waarvoor de club geen toestemming had gegeven en die dan maar in het stadscentrum werd opgehangen tegen de gevel van het café van supportersclub Leuven-Centraal/Den Bakkaree, waarvan ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Franken lid is. Behalve Naert schaarden ook Tegel Concept, een van OHL’s hoofdsponsors, en ex-speler Wim Raymaekers zich al openlijk achter OHL2020. Verscheidene bekende Leuvenaars zouden klaar staan om hetzelfde te doen. Net als ook O-Hasj-El.

JAN HAUSPIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier