Kampioen Borussia Dortmund begint zonder topschutter Marcio Amoroso aan de start van de Bundesliga.

Matthias Sammer begint straks met de nodige kopzorgen aan het nieuwe seizoen. Terwijl hij tijdens de voorbereiding langdurig moest wachten op de terugkeer van zijn Brazilianen, die van het goede weer gebruik maakten om hun vakantie op eigen initiatief wat te verlengen en daarvoor bestraft werden met een zware geldboete, zorgt een vloedgolf aan blessures bij sleutelspelers van Borussia Dortmund voor onrust en ergernis.

Zo werd het vorige week duidelijk dat Marcio Amoroso (28), de topschutter van vorig seizoen, ongeveer drie maanden buiten strijd zal zijn. De Braziliaanse spits kampte al enige tijd met een blessure aan zijn achillespees, maar dacht lange tijd dat het euvel van tijdelijke aard was. Nader onderzoek in een ziekenhuis in München, door de gekende Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt leerde echter dat alleen langdurige rust een oplossing biedt. Sportmanager Michael Zorc liet hem een second opinion uitvoeren, aangezien hij niet veel vertrouwen heeft in Rivaldo Baldo, de persoonlijke arts van Amoroso. Die verzweeg bijvoorbeeld lange tijd dat zijn patiënt al sinds zijn verblijf bij Parma en Udinese sukkelde met zijn achillespees, iets wat hij in Capri telkens oploste met de heel omstreden zoutwatertherapie.

Door de langdurig geplande afwezigheid van Amoroso begint Borussia aan het seizoen met een ernstig verzwakte voorhoede. Giuseppe Reina is al enige tijd uitgeschakeld na een meniscusoperatie, terwijl ook Heiko Herrlich door verwondingen in het gezicht – die hij opliep na een potig verlopen oefensessie – voorlopig niet inzetbaar is. Daardoor bestaat de kans dat Borussia voorin moet gebruikmaken van Fredi Bobic, die vorig seizoen nog werd verhuurd aan het Engelse Bolton Wanderers. Maar eigenlijk zou Sammer niet echt mogen klagen, want hij houdt ook nog kleppers als Jan Koller en Ewerthon achter de hand.

Verder kwam ook aan het licht dat aanvoerder Stefan Reuter (35) door een spierscheur lange tijd moet rusten. Een zware tegenslag, want de middenvelder gold als het verlengstuk van Sammer op het terrein. Daarom wordt nu gehoopt dat Lars Ricken, die na de komst van Torsten Frings naar de invallersbank dreigde te verhuizen, straks die verantwoordelijkheid kan overnemen. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier