VFL Bochum

Thomas Reis © Marius Becker/dpa

Trainer Thomas Reis 04/10/1973

? Hij is al coach sinds 2011 maar trainde nooit een andere club dan Bochum. Aanvankelijk leidde hij het dameselftal van de club.

? De titel in de 2. Bundesliga is de eerste die hij ooit behaalde als speler of als trainer.

? Hij werd geselecteerd voor de nationale jeugdploegen (van de U15 tot de U21), maar had nooit de eer om opgeroepen te worden voor de Mannschaft.

Transfers

IN

Christopher Antwi-Adjei (SC Paderborn 07), Takuma Asano (FK Partizan Belgrado, Srb), Michael Esser (Hannover 96), Lars Holtkamp (Wuppertaler SV), Eduard Löwen (Hertha BSC), Patrick Osterhage (Borussia Dortmund), Elvis Rechbecaj (VfL Wolfsburg), Konstantinos Stafylidis (TSG 1899 Hoffenheim).

Anthony Losilla
Anthony Losilla© Robert Michael/dpa-Zentralbild/d

OUT

Patrick Drewes (SV Sandhausen), Thomas Eisfeld, Moritz Römling (Türkgücü München), Robert Zulj (Al-Ittihad Kalba SC, UAE).

Smaakmaker Anthony Losilla

Hoewel Anthony Losilla bijna heel zijn spelerscarrière prof is geweest, heeft hij opmerkelijk genoeg nooit eerder op een veld gestaan in een hoogste afdeling. Na meerdere seizoen bij Stade Laval in de Franse Ligue 2, ging hij voor zijn kans in Duitsland. In 2012 arriveerde de Fransman bij Dynamo Dresden en twee jaar later streek hij definitief neer in Bochum. Sindsdien droeg hij nooit een ander shirt, hoewel er aanbiedingen kwamen uit de 1. Bundesliga.

Het verhaal dat hij nu schrijft, lijkt op een sprookje. Op zijn 35e zorgde hij er als aanvoerder van het team voor dat de supporters van VFL opnieuw van eersteklassevoetbal mogen proeven. De titel in de 2. Bundesliga maakte van hem een clubicoon en laat hem nu ook zelf de elite van het voetbal ontdekken. En dat voor zijn laatste seizoen. Chapeau! Toto, zoals hij liefkozend door zijn ploeggenoten wordt aangesproken, is afkomstig uit Firminy, niet ver van Saint-Etienne. Hij vertoefde in de jeugdopleiding van het vermaarde ASSE tussen 1994 en 2004. Maar hij geraakte er niet verder dan de B-ploeg.

VFL Bochum
VFL Bochum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier