VFL Wolfsburg

Lukas Nmecha © belgaimage

TACTIEK

Wervelen zoals de Nederlanders dat altijd deden in het verleden, dat wilde de directie van de Volkswagenclub zien nadat Oliver Glasner als trainer werd vervangen door Mark van Bommel. Grote schoenen zijn het om te vullen. De 47-jarige Oostenrijker haalde immers via een vierde plek een CL-groepsfaseticket, maar wilde de koers van CEO Jörg Schmadtke niet volgen.

Van Bommel installeerde een 4-2-3-1-veldbezetting, waarbij zijn spelers altijd hongerig moeten zijn. De gewezen controlerende middenvelder legt graag de nadruk op vol engagement. Zoals hij zelf was als speler. ‘Een speler in balverlies moet zoals een leeuw zijn. Iemand die de tegenstander en de bal wil opeten.’

Een jonge maar talentvolle spelerskern werd samengesteld door sportief directeur Marcel Schäfer, met Rode Duivel Casteels als aanvoerder en betrouwbaar sluitstuk. Diep voorin krijgt de Nederlandse stormram en fysiek imponerende Weghorst sinds begin dit seizoen voorlopig de voorkeur op Nmecha (ex-RSC Anderlecht).

SMAAKMAKER Lukas Nmecha

Wat bij Manchester City niet lukte, hoopt de Duitser nu wel te verwezenlijken bij Wolfsburg. Namelijk: doorbreken in een Europese topcompetitie. De Champions League is er het ideale toneel voor.

Nmecha kende een schitterend vorig seizoen. Hij werd topschutter bij Anderlecht en hielp hen zo mee aan een plaats in de Champions Play-Off. Met de U21 van Duitsland werd hij Europees kampioen en scoorde zelfs het enige doelpunt in de finale tegen Portugal.

VFL Wolfsburg
VFL Wolfsburg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier