Kan Inter Milaan de Italiaanse titel pakken ? “Die woorden durf ik niet eens in de mond te nemen”, antwoordt Christian Vieri. “Maar het is waar dat onze ploeg vele tegenstanders afschrikt. Het valt niet mee om ons te kloppen. We spelen snel, we scoren gemakkelijk, we verdedigen goed.”

Inter verdedigt niet alleen goed, maar volgens velen ook te veel.

“Het is belangrijk om goed te kunnen verdedigen. In Italië is dat zelfs het belangrijkste. Maar met verdedigen alleen behaal je geen resultaten.”

Had je je voor het seizoen aan zo’n sterk Inter verwacht ?

“Eerlijk gezegd niet. Na alle problemen van de vorige seizoenen kon je er moeilijk van uit gaan dat we de pannen van het dak zouden spelen.”

Is Cuper de oplossing die Inter nodig had ?

“We hadden iemand nodig die streng en duidelijk is. Hij is de beste man voor de job.”

Wat heeft hij veranderd ?

“We zijn kalmer nu, en we werken samen.”

Was dat dan niet het geval onder Lippi en Tardelli ?

“Laten we de dingen niet door elkaar klutsen. Ik beschuldig niemand.”

Jijzelf wordt anders wel beschuldigd : je hebt de reputatie een moeilijke jongen te zijn.

“De mensen vertellen veel leugens over mij.”

Welke leugens ?

“Dat ik veel in het nachtleven rondhang. Dat ik elke dag een andere vrouw heb. Dat ik onbetrouwbaar ben. Al goed dat ik alleen naar mijn eigen geweten luister. Maar plezant is anders. Gelukkig had ik op 12 juli, toevallig mijn verjaardag, een goed gesprek met voorzitter Moratti.”

Waarin die wat zei ?

“Waarin hij zei dat hij een groot team wilde uitbouwen. En hij heeft de daad bij het woord gevoegd. Hij heeft Toldo, Cristiano Zanetti, Emre, Conceicao, Materazzi, Kallon, Okan, Georgatos naar Inter gehaald – allemaal geweldige voetballers.”

Hoe gaat het ondertussen met Ronaldo ?

“We hebben geduldig op zijn herstel gewacht en hij kwam vroeger terug dan we gedacht hadden. Wat me zeer blij maakte, want hij is één van mijn beste vrienden. De hele wereld was nieuwsgierig om ons samen te zien spelen. Wel, we zullen de mensen tonen dat het de moeite waard was om te wachten.”

Zelf ben je ook niet van blessures gespaard gebleven.

“Eigenlijk heb ik maar één ernstige blessure gehad : het letsel dat me van Euro 2000 heeft weggehouden. De rest, dat waren kleine dingen. Dat is nu eenmaal de prijs die ik betaal voor mijn manier van spelen. Ik ga het duel nooit uit de weg.”

Het moet de eerste keer zijn dat er niet gepraat wordt over het vertrek van Vieri bij Inter Milaan.

“Vroeger wou ik zoveel mogelijk van club veranderen, om veel ervaring op te doen. Maar nu ben ik niet meer zo reislustig. Ik zit goed bij Inter Milaan. Het is de perfecte ploeg in de perfecte stad.”

door Dominique Antognoni,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier