2003/04. Daniel Zitka komt licht geblesseerd uit de voorbereiding en Tristan Peersman, die aan zijn vierde paars-witte seizoen begint, maakt op de eerste speeldag zijn grote debuut voor Anderlecht. Nog twee keer zal hij de geblesseerde Tsjech moeten vervangen, op het eind zelfs twee maanden onafgebroken. Zitka is net op tijd weer fit om het kampioenschap af te sluiten.

2004/05. Pas enkele dagen voor de competitiestart maakt Hugo Broos zijn keuze voor Zitka als titularis bekend. Die maakt een onzekere indruk, ook Europees, en op de zesde speeldag vervangt Broos hem door Peersman. Ook hij blundert. Na nieuw mistasten op het veld van STVV weigert Peersman na de rust verder te spelen. Jan Van Steenberghe valt in – Zitka is geblesseerd – en blijft staan tot hij zelf geblesseerd uitvalt. Peersman keert even terug onder de lat, maar het is Zitka die het seizoen uitdoet.

2005/06. Met Silvio Proto heeft Anderlecht de opvolger van Peersman bij de nationale ploeg aangetrokken. Frank Vercauteren voert een rotatiesysteem in voor zijn keepers. Beginnen doet hij met Zitka, maar op speeldag vier zet hij onverwacht Proto tussen de palen. Op het veld van RC Genk wordt het 3-3 en de jonge Waal gaat niet vrijuit bij twee doelpunten. Twee weken later moet hij al wijken voor Zitka, die op zijn beurt na één week terug naar de bank vliegt. De Tsjech komt pas de laatste drie speeldagen weer in actie, wanneer Proto op training een zware knieblessure heeft opgelopen en moet worden geopereerd. Van Steenberghe neemt weer plaats op de bank. Peersman heeft het in de winterstop voor bekeken gehouden en is vertrokken naar Willem II.

2006/07. Door zijn knieoperatie (en later ook een aan de enkel) mist Proto de voorbereiding, Zitka is de onbetwiste titularis. Davy Schollen, de nieuwe derde doelman, moet hem alleen vervangen wanneer hij halfweg bij AA Gent met een lichte blessure uitvalt. Op de voorlaatste speeldag krijgt Zitka een applausvervanging en Proto zijn eerste negen speelminuten. Op de slotdag – Anderlecht heeft de landstitel dan al binnen – moet Proto zich in zijn enige volledige wedstrijd drie keer gewonnen geven (3-1-verlies bij Bergen).

2007/08. Zitka blijft de nummer één. Tot hij in maart, in de UEFA Cup-return tegen Bayern München, tijdens de rust geblesseerd in de kleedkamer blijft. De onfortuinlijke Proto heeft kort voordien een duimbreuk opgelopen en dus is Schollen zijn vervanger. Die blijft dat vervolgens ook zes speeldagen lang in de competitie. De laatste drie wedstrijden zijn voor de herstelde Zitka. Proto komt alleen in de beker van België in actie – een afspraak die Vercauteren met hem maakte. In zeven duels, finale tegen AA Gent inbegrepen, incasseert hij vijf doelpunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier